In februari en maart namen de brandweer, de lokale politie, het Rode Kruis en de dienst Gemeentelijke Administratieve Sancties hun intrek in het ‘Veiligheidshuis Ter Stokt’ aan de Stelenseweg. De voormalige brandweerkazerne onderging in 2012 een heuse metamorfose. Brandweer en politie hebben voortaan een gezamenlijk onthaalpunt waar je dag en nacht terecht kan. Om inwoners kennis te laten maken met het concept en de manier van werken, organiseren de betrokken diensten een gezamenlijk opendeurweekend. 

Ben je benieuwd naar het nieuwe veiligheidshuis en de nieuwe manier van werken, kom dan een kijkje nemen tijdens het opendeurweekend op 4 en 5 mei, telkens van 10 tot 17uur. De betrokken diensten werkten een informatief en geanimeerd programma uit dat zowel jong als oud zal kunnen boeien. 

Frietketelbrand

Bezoekers worden getrakteerd op tal van demonstraties. Op het programma staat de simulatie van een frietketelbrand en de ontploffing van gasbussen. Patrouille- en drugshonden laten zien waarvoor ze opgeleid zijn. En je kan kennis maken met het fietsteam van de politie. 

Maar je moet zeker niet alleen toekijken vanaf de zijlijn. Je kan mee voor een rondrit in een brandweerwagen, plaatsnemen in een tuimelwagen of op een motorsimulator. Wie een souvenir wil, mag plaats nemen op een politiemotor of in een brandweerwagen voor een foto. 

Cellencomplex

Uiteraard staat ook een bezoek aan het veiligheidshuis zelf op het programma. Je wandelt langs de brandweerwagens, het cellencomplex en de crisislokalen, je brengt onder andere een bezoek aan de lokalen van het Rode Kruis, de recherche en interventie en je maakt kennis met het team gebeurtenissen en veiligheid. Verder is er gelegenheid om gezellig na te praten.