De inrichtingswerken waarbij enkele zones in het natuurgebied Lovenhoek in Vorselaar worden omgevormd tot open heide- en valleigebieden zijn bijna afgerond. Tegelijk zijn ook de infoborden, rust- en picknickbanken en uitkijkpunten vernieuwd en is een nieuw wandelpad uitgestippeld langs de verschillende biotopen van het gebied.

'Het "Natuurpad" loopt over een verrassend en afwisselend landschapsparcours van zo'n 5,5 km lang en biedt enkele uren mooi wandel- en natuurplezier. We openen het nieuwe pad op zondagnamiddag 24 april tussen 13 en 18u in samenwerking met de lokale VVV, JNM, Kempens Karakter, de jeugdbewegingen en het gemeentebestuur van Vorselaar. We zetten met deze partners een gezamenlijk evenement op in het kader van de start van het toeristisch seizoen en de Erfgoeddag.'

Lovenhoek

Op het programma: · Geleide wandelingen over het nieuwe pad met gids om 13u30, 14u en 14u30. · Speciale kinderwandeling onder begeleiding van JNM om 13u30. · Iedereen kan ook op eigen houtje het nieuwe bewegwijzerde pad verkennen vanaf 13u.

Onderweg staan infoborden en enkele landschapsgidsen. · Gratis zoektocht op het parcours van het nieuwe pad, met enkele mooie prijzen. · Natuurterras met biobieren, wijn, fruitsap, koffie en heerlijke pannenkoeken.

· Tentoonstelling over de geschiedenis van de Vorselaarse jeugdbewegingen en infostands. · Volksspelen, kinder- en andere animatie op de startplaats. Plaats van afspraak is de gelegenheidsweide op de Pallaaraard in Vorselaar (bij begin zandweg na brug over de Hulsloop): volg de wegwijzers van in het centrum van Vorselaar. Parking voor auto's en fietsen is voorzien.

Toegang en deelname gratis, iedereen welkom.