Op 25, 26 en 27 september 2013 voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de Molsesteenweg (N18) in Balen. Tussen het kruispunt met Langvennen en de voet van de brug over het kanaal, over een afstand van 600 meter, wordt het wegdek helemaal vernieuwd. Ter hoogte van de werfzone wordt de steenweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Er geldt een omleiding.

Nieuw asfalt voor beter rijcomfort

Het wegdek van de Molsesteenweg vertoont veel schade. In het verleden werden barsten en putten al hersteld, maar nu is het wegdek toe aan een grondige renovatie. Daarom wordt de toplaag over de hele breedte van de rijweg afgefreesd en vervangen door nieuw asfalt. Dat zal het rijcomfort en de veiligheid van de weggebruiker aanzienlijk verbeteren.

Hinder tijdens de werken

Om de duur van de werken zo kort mogelijk te houden, hoogstens 3 dagen (minder, indien mogelijk), wordt de Molsesteenweg volledig afgesloten in beide richtingen.

·         Het gemotoriseerd verkeer tussen Mol en Balen rijdt dan om via de Olmensebaan, Hoolst, Hoolsterberg, Reit en Gasthuisstraat.

·         Voor fietsers en voetgangers is er geen omleiding, want voor hen blijft er altijd een veilige doorgang mogelijk op de Molsesteenweg.

·         De handelszaken in de werfzone zijn overdag alleen bereikbaar te voet of met de fiets.