Vanaf 7 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het wegdek van de ventweg naast de Zuiderring (N71) in Mol. Het asfalt van de ventweg, die voornamelijk als fietspad wordt gebruikt, is in slechte staat en aan een grondige vernieuwing toe.

De werken situeren zich tussen het kruispunt met de Toemaathoek en het kruispunt met de Molderdijk (N18) in de richting van Geel. De werken duren ongeveer een maand en worden in de zomervakantie uitgevoerd om de hinder zo klein mogelijk te houden. Het fietsverkeer wordt lokaal omgeleid.
Nieuw wegdek voor meer fietscomfort

Het wegdek van de ventweg naast de Zuiderring in Mol richting Geel is in slechte staat. Het asfalt vertoont scheuren en is aan een grondige vernieuwing toe. Dat zal het rijcomfort voor fietsers gevoelig verbeteren. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Toemaathoek en het kruispunt met de Molderdijk (N18) in de richting van Geel.

Over een afstand van ruim anderhalve kilometer wordt het asfalt vernieuwd. Lokaal wordt op enkele plaatsen ook de fundering van het wegdek vernieuwd. De werken starten op 7 augustus en duren tot het einde van de schoolvakantie.
Lokale omleiding voor fietsers

Tijdens de werken is het fietspad naast de Zuiderring volledig afgesloten. De werkzaamheden worden in de zomerperiode uitgevoerd om de hinder voor het woon-werkverkeer en de schoolgaande jeugd zo beperkt mogelijk te houden. Fietsers worden lokaal omgeleid via de Toemaathoek, de N103 (Ginderbuiten/Rozenberg), Bresserdijk, Wandelweg en de Hofstraat. Voor het autoverkeer op de Zuiderring is er geen hinder.