Vanaf maandag 2 mei vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een gedeelte van het wegdek van de Gierlebaan (N140) in Lille. Tussen het kruispunt met de Eikenlaan en het kruispunt Houtzijde/Borze worden de betonplaten vervangen door asfalt. De werken zullen ongeveer een maand duren.

Tijdens de werken is de Gierlebaan afgesloten in beide richtingen en wordt doorgaand verkeer omgeleid via de autosnelweg E34.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort
Het wegdek van de Gierlebaan in Lille is toe aan een grondige opknapbeurt. Tussen het kruispunt met Eikenlaan en het kruispunt met Houtzijde/Borze worden de oude betonplaten volledig vervangen door een nieuwe wegverharding in asfalt. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren. De vrijliggende fietspaden blijven gewoon behouden.

Omleiding via E34
Tijdens de werken is de Gierlebaan afgesloten in beide richtingen. De kruispunten met Eikenlaan en Houtzijde/Borze blijven wel steeds open. Doorgaand verkeer tussen Lille en Gierle wordt omgeleid via de autosnelweg E34: N153 - complex Lille (21) - complex Beerse (22) - N132. Fietsverkeer ondervindt geen hinder en kan steeds gebruikmaken van de fietspaden langs de Gierlebaan.

Woningen en handelszaken in de werfzone blijven steeds te voet en per fiets bereikbaar.