Vanaf maandag 19 augustus 2013 voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de Borgerhoutsendijk (N110a) en in Ginderbroek/Nieuwstraat (N103) in Mol. Over de volledige lengte van dat traject tot aan het kruispunt met de Zuiderring wordt een nieuwe toplaag in asfalt aangebracht en op verschillende plaatsen ook een nieuwe onderlaag. Daarnaast worden ook de fietssuggestiestroken van de Martelarenstraat doorgetrokken tot aan het fietspad langs de Borgerhoutsendijk, terwijl de fietssuggestiestroken in Ginderbuiten worden vernieuwd. Alles moet klaar zijn tegen de start van het nieuwe schooljaar.

De werken van het Agentschap Wegen en Verkeer starten op 19 augustus. Eerder, op 1 augustus, begint Aquafin ook met werken in de Borgerhoutsedijk. Er zijn bijgevolg 2 fasen in de te verwachten hinder:

Van donderdag 1 augustus tot maandag 19 augustus

De werken van Aquafin concentreren zich in de Borgerhoutsendijk ter hoogte van de waterzuiveringsinstallatie. De weg wordt daar volledig afgesloten. Het verkeer volgt een omleiding via Ezaart (N103) en Molderdijk. De doorgang via de Nieuwstraat en Ginderbroek blijft mogelijk. Fietsers volgen lokaal een omleiding.

Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 30 augustus

Door de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer in Ginderbroek, Nieuwstraat en Borgerhoutsendijk geldt de Molderdijk als enige omleiding. De doorgang tussen Ginderbroek en Nieuwstraat is in deze fase niet meer mogelijk. Het Agentschap Wegen en Verkeer past de regeling van de verkeerslichten tijdelijk aan op het kruispunt Molderdijk – Zuiderring. Het verkeer op de Molderdijk uit de richting van Mol krijgt langer groen. Fietsers volgen lokaal een omleiding.