Vanaf maandag 14 mei zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee weken het wegdek van de Turnhoutsebaan (N12) in Oostmalle vernieuwen. Vorig jaar werd het wegdek van de N12 vernieuwd tussen West- en Oostmalle, nu wordt de N12 aangepakt tussen Oostmalle en de grens met Vlimmeren.

Van 14 tot en met 25 mei is de Turnhoutsebaan volledig afgesloten tussen de brandweerpost van Malle en de grens met Vlimmeren. Het verkeer volgt dan in beide richtingen een omleiding via Wechelderzande.

Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de Turnhoutsebaan (N12) is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom het wegdek vernieuwen tussen de brandweerpost van Malle en de grens met Vlimmeren (ter hoogte van de waterloop Koeischotseloop). De nieuwe laag asfalt zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort van de weggebruikers verbeteren. Aan de fietspaden langs de Turnhoutsebaan wordt niet gewerkt.

Werken in twee fases

Vanaf 2 mei zal de aannemer al starten met voorbereidende werken aan de verharding van de bushavens in de werfzone van de Turnhoutsebaan. Deze werken zullen echter weinig hinder veroorzaken. De vernieuwing van het wegdek wordt uitgevoerd in twee fases:

Fase 1: van maandag 14 tot en met vrijdag 18 mei
Tijdens de eerste week wordt er op de Turnhoutsebaan gewerkt vanaf de grens met Vlimmeren (Koeischotseloop) tot net voorbij het kruispunt met de Molendreef/Talondreef.

Fase 2: van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 mei
Tijdens de tweede week wordt er (uitgezonderd op Pinkstermaandag) gewerkt vanaf de brandweerpost in Malle tot net voor het kruispunt met de Molendreef/Talondreef.
Hinder en omleidingen

Van maandag 14 tot en met vrijdag 25 mei is de Turnhoutsebaan in beide richtingen volledig afgesloten voor het verkeer tussen Oostmalle en Vlimmeren. Het verkeer wordt omgeleid langs Wechelderzande via de N153 (Herentalsebaan/ Heihuizen/Oostmalsebaan) en de N104 (Vlimmersebaan/Zilvereind/ Kerkstraat/Statiestraat).

Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder op de Turnhoutsebaan. De bussen van De Lijn worden tijdens de werken plaatselijk omgeleid indien nodig. Woningen en handelszaken in de werfzone blijven te voet of met de fiets steeds bereikbaar. Met de wagen is dit tijdens de werkuren meestal niet mogelijk.

Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt. Op de website www.wegenenverkeer.be/malle is steeds de meest actuele info terug te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief over de werken op de N12. (Agentschap Wegen en verkeer)