Tijdens de tweede week van de paasvakantie (maandag 13 tot vrijdag 17 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Turnhoutsebaan (N18) tussen Mol en Dessel. Het nieuwe wegdek zal de veiligheid en het comfort van de weg verhogen. Om de impact op het verkeer in de regio te beperken, plant AWV de werken bewust in een vakantieperiode. Tijdens de werken wordt een omleiding voorzien in beide richtingen.

Nieuw wegdek tussen Mol en Dessel verhoogt veiligheid en rijcomfort

De Turnhoutsebaan (N18) is een drukke verbindingsweg tussen Mol en Retie die dagelijks veel verkeer te slikken krijgt. Daardoor vertoont het wegdek nu ernstige slijtage. AWV voorziet een nieuw wegdek voor de Turnhoutsebaan (N18) tussen het kruispunt Mol Sluis en het kruispunt met de Geelstraat in Dessel. De toplaag en onderlaag worden volledig afgefreesd en opnieuw geasfalteerd. Dat zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren. De werken duren 5 dagen.

Omleidingen voor lokaal en doorgaand verkeer

De gewestweg is tijdens de werken afgesloten voor doorgaand verkeer. Er worden tijdelijke omleidingen voorzien.

Omleiding voor doorgaand verkeer

Tijdens de werken kan doorgaand verkeer Mol bereiken via de E34 afrit 24-Centrum Turnhout N19/N19g. Verkeer komende van de Zuiderring (N71) in Mol volgt de ring van Geel (R14) en rijdt via de N19g naar Kasterlee en Retie.

Lokale omleiding voor verkeer tussen Mol en Retie

Bewoners en handelaars blijven maximaal bereikbaar tijdens de werken. Wel zal de aannemer vragen om tijdens het gieten van de asfalt enkele uren van de weg te blijven). De aannemer meldt dit op voorhand met een brief. Voor bewoners en lokaal verkeer voorziet AWV volgende omleiding:

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'

· Het verkeer komende van Retie wordt in Dessel afgeleid via de Bleekstraat en in het centrum via de Hofstraat naar de Retiebaan (N118). Het verkeer -3,5t kan vervolgens via de Oude Castelsebaan naar Mol rijden.

· Lokaal verkeer -3.5t kan ook via de Zandvliet en de Meistraat naar de Postelsesteenweg (N136) om vervolgens naar Mol te rijden.

· De Goormansdijk wordt ontsloten via de Dijkstraat, de tonnagebeperking wordt daar tijdelijk opgeheven.

· Het lokaal verkeer (-3.5t) richting Dessel/Retie zal via Achterbos, de Castelsebaan en de Retiebaan (N118) omgeleid worden.

· Fietsers en voetgangers hebben in de werfzone steeds doorgang in beide richtingen.

Uitvoering tijdens vakantie beperkt impact op verkeer

De voorlopige startdatum van de werken is maandag 13 april 2015 (2de week van de paasvakantie). De werken worden bewust in een vakantieperiode uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Bij te slechte weersomstandigheden tijdens deze week gaan de werken niet door.

Indien de werken niet kunnen doorgaan in de week van 13 april verschuiven ze naar de zomervakantie en worden ze uitgevoerd vanaf maandag 10 augustus.