Zondag 11 mei kan je de werf van het nieuw WZC Sint-Anna in Herentals bezoeken.  Vrijdagnamiddag was er de eerste officiële steenlegging en konden de genodigden de eerste modelkamer en modelflat bekijken. Alle kamers krijgen internet en wifi, en zijn uiteraard aangepast aan rolstoelen.  Ze hebben een ruime badkamer (foto's).

In het nieuwe woonzorgcentrum is er plaats voor 120 bewoners en dat zijn er 30 meer dan nu. Het project kost zo'n €30 miljoen, met 50% Vlaamse subsidies.

Assistentiewoningen

Fons Michiels voorzitter OCMW : 'Er komen ook 40 assistentiewoningen op de eerste verdieping van de nieuwbouw. Assistentiewoingen zijn een modernere vorm van serviceflats. De assistentiewoningen worden verkocht via een systeem van obligaties met woonrecht.

Het nieuwe Sint-Anna wordt gebouwd naast het huidige rustoord. Dat oude rustoord krijgt in het voorjaar van 2015 een nieuwe bestemming als dagcentrum. Het achterste gedeelte zal gebruikt worden door vzw Den Brand die er dag- en nachtopvang voor volwassen personen met een handicap zal oganiseren.

De dertig bejaardenwoningen vlakbij het woonzorgcentrum worden later vernieuwd.'

Op de foto o.a. Fons Michiels voorzitter OCMW en Dirk Soentjens OCMW-secretaris.

Foto's Guy Verellen / Nnieuws.