Vandaag starten de nieuwbouwwerken van Saigo, de School voor Aangepast Individueel Gemeentelijk Onderwijs gelegen in de Don Boscostraat. Door de sterke groei van het leerlingenaantal barst de school letterlijk uit zijn voegen. In de loop van 2015 zouden de werken afgerond moeten zijn.

Al die jaren werd een groot deel van de school gehuisvest in Prefab-lokalen die door zorgvuldig onderhoud en renovatie het meer dan 40 jaar uithielden. Het gemeentebestuur bracht alles in orde om tijdens de bouwwerken de lessen te laten doorgaan in alternatieve tijdelijke lokalen.

Uitbreidingswerken

Het is de firma Building & Partners NV uit Beringen die de uitbreidingswerken in opdracht van het gemeentebestuur uitvoert. De werken omvatten: het bouwen van acht klaslokalen, acht therapielokalen, waarvan zeven op de eerste verdieping en een op het gelijkvloers, een educatieve keuken met bergruimte, een lerarenlokaal, een ruimte voor directie en secretariaat en een ruime polyvalente zaal met bijhorende berging. Op de polyvalente ruimte komt een groendak van 210m². Verder voorzien de werken een overdekte speelruimte en een nieuwe fietsenstalling.

Kostenplaatje

Het totale budget bedraag 2 713 971 euro. Hiervan wordt een gedeelte, in totaal 1 991 639 euro, gesubsidieerd door de Vlaamse gemeenschap – Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). De rest neemt het gemeentebestuur voor zijn rekening.