Vandaag werd op tennisclub TC Westerlo de nieuwe AED (Automatische Externe Defibrillator) ingehuldigd, in aanwezigheid van burgemeester van Westerlo Guy Van Hirtum.

Lieven Hemschoote, voorzitter van de VZW Vrienden van TC Westerlo : 'Deze AED is er gekomen door een collectieve inspanning van zowel VZW Heartsaver, sportarts Tom Teulingkx, sponserbedrijven uit de regio en alle leden van TC Westerlo.

'Ik dank uitdrukkelijk alle initiatiefnemers, partners en leden van TC Westerlo, die het mogelijk gemaakt hebben dat deze 'hartnodige' AED er gekomen is.'

Luc Ketele, bezieler van de VZW Heartsaver en sportarts Tom Teulingkx lichtten het belang toe van de aanwezigheid van AED-toestellen in onze samenleving en deelden hun kennis en ervaring met de leden van de tennisclub in de vorm van een basiscursus Reanimeren en Defibrilleren.

Burgemeester Guy Van Hirtum voegde er aan toe dat de gemeente Westerlo sinds enige tijd een groepsaankoop voor alle sportclubs organiseert.

Het nieuwe AED-toestel hangt zichtbaar aan de voorgevel van de tennisclub in de Broekstraat in Westerlo en is eveneens bereikbaar voor inwoners uit de buurt.

De VZW Heartsaver wordt ondersteund door het peterschap van de internationaal gerenommeerde cardioloog en hartritmespecialist Prof. Dr. Pedro Brugada. (pp)