Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe Aldi in Olen opent deuren op nieuwe locatie

Aldi Olen

Morgen woensdag opent een gloednieuwe ALDI-winkel de deuren in Olen. De ALDI-winkel opent op een nieuwe locatie langs de Bulestraat. Klanten kunnen terecht in een sterk uitgebreide en meer energie-efficiënte winkel.

De nieuwe winkelinrichting legt de nadruk op verse producten. De werken zijn gestart in januari van dit jaar. Vanaf woensdag kunnen klanten uit Olen en omstreken voor hun dagelijkse boodschappen terecht in een gloednieuwe ALDI-winkel aan de Bulestraat 30-40.

De oude winkel, die zich enkele honderden meters verderop bevindt, sloot de deuren op 17 september. “Dankzij de verhuis naar de nieuwe locatie is het mogelijk geweest om een fors uitgebreide winkel te bouwen voor onze klanten in Olen,” zegt Thomas Timmermans, Senior Manager Expansion bij ALDI.

“De nieuwe winkel is met een verkoopoppervlakte van +/- 1.200 m² bijna dubbel zo groot in vergelijking met de oude winkel van +/- 700 m².” Voor de bouw van de nieuwe winkel werden enkele panden aangekocht en afgebroken. In het kader van de uitbreiding werden 3 extra winkelmedewerkers aangeworven waardoor het winkelteam nu in totaal 13 personen telt.

De site van ALDI Olen zal bovendien ook een nieuw ALDI-opleidingscentrum huisvesten waar medewerkers uit de Kempen hun opleiding kunnen volgen. Energie-efficiënte winkel Tijdens de bouw van de nieuwe winkel is er een verhoogde aandacht besteed aan de duurzaamheid en het energieverbruik van het gebouw. Zo bestaat de volledige verlichting uit ledverlichting en werd er een warmterecuperatiesysteem geïnstalleerd.

Dankzij dit systeem wordt de restwarmte van de koeling hergebruikt om de winkel te verwarmen en wordt er geen aardgas verbruikt. De koeling zelf wordt verzorgd door een duurzamere CO₂-koeling. De nieuwe winkel wordt uitgerust met meer dan 280 zonnepanelen, het equivalent jaarlijks elektriciteitsverbruik van 26 Belgische gezinnen.

Het volledige dak van ALDI Olen zal benut worden als groendak en voorzien worden van de nodige beplanting. Nieuwe winkelinrichting met focus op vers De nadruk van de nieuwe winkelinrichting ligt op verse producten. De laatste jaren heeft ALDI forse inspanningen geleverd in een groeiend en kwalitatief versaanbod. Met de vernieuwde winkelinrichting krijgt het versassortiment een prominente plaats .

Op deze manier creëert de discounter een heuse versmarktbeleving voor de klant. Naast verse groenten en fruit zijn er meer ‘convenience’-artikelen zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken. Daarnaast is er een mooi aanbod aan vers vlees waarvan meer dan 90% van Belgische origine.

De bakkerij-afdeling werd getransformeerd tot een open bakkerij om het assortiment verse broodjes, gebak en ovenverse koeken extra in de kijker te zetten. Kortom, alles is voorzien om van ALDI de ideale first stop shop te maken, een winkel waar de klant alles vindt voor zijn dagelijkse behoeftes.

Trouw aan ALDI-formule

Wat zeker niet verandert, is de succesvolle formule van ALDI: hoogkwalitatieve producten aanbieden aan de gekende ALDI-prijzen. Huismerken blijven het kloppend hart van de winkel met 90% huismerken in het vast aanbod, die vaak minstens de helft goedkoper zijn dan de gekende merken. '

Aldi Olen

Aldi Olen

Bulestraat 30, Olen, België

Aldi Olen

Deel dit artikel