Speeltuin Galbergen kreeg er zopas een nieuwe avontuurlijke speelzone bij. Deze is vooral bedoeld voor de iets oudere kinderen tussen 8 en 12 jaar. De speelzone kwam er op vraag van de kinderen tijdens een inspraaksessie dat plaatsvond in februari. Leerlingen van Thomas More, afdeling bouw, stonden in voor de realisatie. Op 24 mei werd de speelzone officieel in gebruik genomen.

Op 8 februari organiseerde de jeugddienst een inspraaksessie over de herinrichting van speeltuin Galbergen. Onder hen dertien leden van de kinderraad. Uit de bevraging bleek dat de kinderen unaniem een speelbos verkiezen boven een mooi afgewerkte speeltuin met kleurrijke speeltuigen.

De resultaten van het inspraakmoment werden meegenomen naar de ontwerpers. Leerlingen van Thomas More, afdeling bouw, stonden in voor de realisatie van de avontuurlijke speelzone. Zij verwerkten de aangereikte ideeën zoveel mogelijk in het ontwerp.

Speelparadijs
De komst van een avontuurlijke speelzone is een eerste stap in de realisatie van een hele nieuwe speeltuin op domein Galbergen. Na de zomer wordt ook de eigenlijke speeltuin volledig vernieuwd.

Het ontwerp voorziet – op vraag van de Witte Mol – ook enkele aangepaste speeltuigen voor mensen met een handicap. Het gemeentebestuur wil zo van site Galbergen opnieuw een speelparadijs maken waar iedereen die wenst naar hartenlust kan spelen.