U bent hier

Nieuwe baan (N174) in Laakdal krijgt slemlaag voor meer comfort

Kempen regio | Provincie Antwerpen
13.08.2018 - 16.43u
Door: Mark Jaspers

Vorig jaar heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken laten uitvoeren aan het wegdek van de Nieuwe Baan (N174) in Laakdal. Na uitvoering van de werken bleek de kwaliteit van het wegdek echter niet optimaal.

Om het comfort voor de weggebruikers en omwonenden te verbeteren zal AWV een slemlaag aanbrengen op de Nieuwe baan. De werken vinden plaats van 20 tot en met 25 augustus 2018.

Slemlaag op Nieuwe Baan

De onderhoudswerken die vorig jaar werden uitgevoerd op de Nieuwe Baan bestonden uit een bestrijking van het wegdek. De gebruikte steenslag bij deze bestrijking voldeed echter niet aan de gangbare kwaliteitsnormen waardoor het resultaat van de bestrijking achteraf niet optimaal bleek te zijn.

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft toen extra veegbeurten laten uitvoeren om de losse steenslag te verwijderen. Ook werd de staat van het wegdek na de bestrijkingswerken van kortbij opgevolgd. Na analyse bleek dat de uitgevoerde bestrijking niet voldoende hecht op de bitumenlaag van het wegdek.

Na overleg met de gemeente Laakdal zal AWV een slemlaag aanbrengen op het wegdek van de Nieuwe Baan. Met deze ingreep willen we het comfort voor de omwonenden en de weggebruikers verbeteren.

Zo zal de slemlaag ervoor zorgen dat de losse steenslag beter gebonden blijft en minder geluid en stof veroorzaakt. Op de kruispunten van de Nieuwe Baan zal plaatselijk eerst de oorspronkelijke bestrijkingslaag hersteld worden.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer

De werfzone situeert zich tussen het complex Geel-Oost (nr. 24) van de E313 en de rotonde met de Borgtstraat. De werken starten op maandag 20 augustus en duren tot en met zaterdag 25 augustus.

Tijdens de asfalteringswerken geldt er op de Nieuwe Baan tijdelijk eenrichtingsverkeer richting de rotonde. Het verkeer richting de E313 wordt omgeleid via de Borgtstraat/Meerlaarstraat (N141), Geelsebaan/Kiezel (N126) en de Biezenhoed/Vezemeer. De op- en afritten van het complex Geel-Oost blijven steeds open. Fietsers volgen in beide richtingen een lokale omleiding.

Werken erg weersafhankelijk

Asfalterings- en bestrijkingswerken zijn steeds zeer weersgevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de planning nog gewijzigd wordt. Voor bestrijkings- en slemwerken is ook de luchtvochtigheid van groot belang. Als de ondergrond niet voldoende droog is, kan er eveneens niet gewerkt worden.

imageMeer nieuws

100.000-en Chinese wolhandkrabben blijven Kleine Nete teisteren

100.000-en Chinese wolhandkrabben blijven Kleine Nete teisteren
Grobbendonk | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen | Westerlo 17.04.2019 - 15.01u

Intracto : 'Expertise in Salesforce, Adobe & Oracle breidt uit door overname Adagio'

Intracto : 'Expertise in Salesforce, Adobe & Oracle breidt uit door overname Adagio'
Herentals | Kempen regio | Vlaanderen 17.04.2019 - 14.48u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 17.04.2019 - 11.10u

Circustheater 'Circus Ronaldo' met Swing

Olen 17.04.2019 - 11.01u

Stefaan Sarens nieuwe voorzitter AZ Herentals

Stefaan Sarens nieuwe voorzitter AZ Herentals
Herentals | Kempen regio 17.04.2019 - 10.56u

Ongeval E313 in Geel - Weg na meer dan tien uur vrijgemaakt in Geel-Oost (2)

Ongeval E313 in Geel - Weg na meer dan tien uur vrijgemaakt in Geel-Oost (2)
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Olen | Vlaanderen 16.04.2019 - 22.59u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto