Speelkaarten- en spellenproducent Cartamundi heeft de 43-jarige Stefaan Merckx aangeduid als nieuwe CEO. Merckx komt over van voedingsbedrijf Vandemoortele, waar hij aan het hoofd stond van de divisie Bakery Products. Hij volgt bij Cartamundi de in december 2017 overleden Chris Van Doorslaer op.

Voor hij aan de slag was bij Vandemoortele, was Merckx ook al actief bij EY (het voormalige Ernst & Young), waar hij verantwoordelijk was voor klanten binnen de telecom- en verzekeringssector. "Stefaan verwierf sterke internationale ervaring in Europa, Azië en Verenigde Staten", stelt Cartamundi woensdag in een persbericht. "Bij Vandemoortele stond hij onder meer in voor de integratie van meerdere operaties in verschillende landen en in een multiculturele omgeving."

Cartamundi is wereldleider en internationaal de grootste producent van speelkaarten en spellen. De hoofdzetel van het bedrijf bevindt zich in Turnhout. Cartamundi heeft een netwerk van eigen verkoopkantoren, 11 fabrieken en meer dan 2.200 medewerkers.