Zo'n 3 weken nadat het faillissement van het 'oude' Lierse officieel werd, kan het nieuwe Lierse boven de doopvont worden gehouden. De samenwerking tussen enkele ex-bestuursleden van het failliete Lierse SK en het nabijgelegen Oosterzonen bereikte vandaag een princiepsakkoord met ex-eigenaar Maged Samy over de verkoop van het Herman Vanderpoortenstadion.  Dat meldt GVA.

Daardoor kan de nieuwe club, die de naam KSK Lierse Kempenzonen draagt, volgend seizoen in de eerste amateursklasse starten én op het Lisp spelen.

De nieuwe club, die nog wel het fiat moet krijgen van de Belgische Voetbalbond, zal in de aloude geel-zwarte kleuren van het oude Lierse spelen. Op termijn, als er ook een akkoord wordt gevonden met de curator, wil de club indien mogelijk de oude clubnaam Lierse SK en het oude logo opnieuw gaan gebruiken.

In de nieuwe club zal naar verluidt wel geen plek meer zijn voor oudgedienden als Jan Van Elst, ex-CEO van Lierse.

Bestuursleden van Oosterzonen, zoals voorzitter Stefan Van Lommel, zouden dan weer wél op een functie binnen de nieuwe club kunnen rekenen.

Het ter ziele gegane Lierse gaat dus met 2 clubs verder: KSK Lierse Kempenzonen en het reeds gekende Lyra-Lierse. (bron GVA)