Zwemmers die vanaf januari 2013 in het Netepark gaan zwemmen kunnen best aan de Sint of aan de Kerstman een nieuwe zwemsuit vragen. Vanaf 1 januari geldt immers een nieuwe dresscode. Zwemmen kan dan enkel in badpak, bikini, zwembroek boven de knie.

Toegelaten zwemkledij in het Netepark

Om de netheid, hygiëne en waterkwaliteit in de zwembaden te waarborgen zijn bermuda’s, losse shorts, ondergoed, strings, rokken, … voortaan niet meer toegelaten. Zwemmen kan dan nog enkel in badbak, bikini of een aansluitende zwembroek boven de knie, zonder zakken.

Deze nieuwe dresscode is noodzakelijk om de hygiëne van het zwembadwater te kunnen garanderen.

Vroeger zwom men immers enkel in badpak en de traditionele zwembroek. Dat is de laatste jaren veranderd. Zwemmers komen steeds meer in shorts, bermuda’s en andere kleding zwemmen. Dit brengt echter de hygiëne van het zwemwater in gedrang.

Vooral de inhoud van broekzakken, het dragen van ondergoed en het zwemmen in ongewassen vrijetijdskledij vormen een probleem.

De hygiëne en de kwaliteit van het zwemwater zijn belangrijk voor alle bezoekers. De stad vraagt dan ook uw begrip voor het mogelijke ongemak dat deze nieuwe dresscode met zich kan meebrengen.