U bent hier

Nieuwe dvd’s vertellen over de bevrijding van Geel tijdens WOII

Geel
16.12.2020 - 15.46u
Door: Lex Verellen

"Ze zijn er!", "Ze zijn er!", deze kreet weerklonk in onze streken tijdens de Tweede Wereldoorlog, zowel tijdens de doortocht van de Duitse troepen als bij de bevrijding door de geallieerden.

"Ze zijn er!" geldt ook voor de twee dvd's die ontstaan zijn door de samenwerking van Video-Film-Mediaclub Geel en het stadsarchief van Geel. Een kerstgeschenk voor jong en oud, informatief en over lokale geschiedenis.

De eerste dvd '1944-Geel bevrijd!' bevat unieke en authentieke beelden aangekocht bij het Imperial War Museum Londen van de landing in Normandië, de mislukte Market Garden operatie en de slag om Geel.

Aangevuld met pakkende interviews met Gelenaars die het zelf hebben meegemaakt. Deze documentaire en de Geelse getuigenissen waren te zien op de succesvolle expo 'Geel in de Tweede Wereldoorlog' vorig jaar in de Halle.

De tweede dvd geeft een overzicht van de Bevrijdingsfeesten 2019 in onze stad, van Stelen, Ten Aard, Sint-Dimpna tot Winkelomheide en alle feestelijkheden in het stadscentrum. Van de colonne, re-enactment en legerkampen tot de muziekkapellen op de Markt.

Mis deze kans niet en rep je naar dienst toerisme op de Markt of het Gasthuismuseum, want de oplage is beperkt! De dvd '1994-Geel bevrijd!' duurt 50 minuten en kost 10 euro.

De dvd over de Geelse Bevrijdingsfeesten in 2019 duurt 36 minuten en kost 8 euro. Deze is ook verkrijgbaar op usb-stick. Samen zijn ze te koop aan de voordeelprijs van 15 euro. De verkoop start zaterdag 19 december bij dienst toerisme en het Gasthuismuseum.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto