Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe ééngemaakte woonmaatschappij LeefGoed

Leefgoed

Vanaf 1 juli start LeefGoed, de nieuwe woonmaatschappij in de Zuiderkempen en Neteland. Voortaan één organisatie in onze regio en gemeente voor alles wat met sociaal wonen te maken heeft: bouwen, verhuren, verkopen en lenen.

Deze fusie is een gevolg van de beslissing van de Vlaamse overheid om meer transparantie te scheppen voor kandidaat-huurders of -kopers. Concreet is LeefGoed de samensmelting van:

  • 3 sociale huurmaatschappijen: Zonnige Kempen, De Woonbrug en Geelse Huisvesting,
  • koop- en ontleenmaatschappij Kleine Landeigendom Zuiderkempen en
  • 2 sociale verhuurkantoren: SVK Zuiderkempen en SVK ISOM.

De eengemaakte woonmaatschappij verzorgt sociaal wonen in deze 11 gemeenten: Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Olen, Vorselaar en Westerlo.

En dat heeft voordelen voor iedereen die nood heeft aan een kwalitatieve en vooral betaalbare woning. Want met alle vragen en voor alle aspecten van sociaal wonen kan je aankloppen bij één adres, bij LeefGoed.

LeefGoed heeft een sterke ambitie: “Alle bewoners van onze meer dan 6 000 woningen zoveel mogelijk kansen geven op een thuis. En dat kunnen we omdat we de expertise bundelen van alle aspecten van sociaal wonen. Van de meest kwetsbare huurder die zijn traject start via de SVK’s naar de reguliere sociale huurder tot de sociale koop en de kredietbemiddeling voor sociale leningen”, legt directeur Paul Deckers van de nieuwe woonmaatschappij uit. “Kortom, we hebben alles in huis om onze bewoners alle kansen te bieden en hen te begeleiden naar de meest geschikte woning.

Een thuis om goed te kunnen leven.”

Woonmaatschappij LeefGoed blijft dicht bij de mensen. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen, komen er vanaf 1 juli regiokantoren in Geel, Westerlo en Herentals (Augustijnenlaan 28/6), waar u terechtkan met al uw vragen.

U vindt ook veel antwoorden op www.leefgoed.be.

Augustijnenlaan 28/6, Herentals, België

Leefgoed

Deel dit artikel