U bent hier

Nieuwe fabriek busbouwer Van Hool in Tennessee, begin 2020 operationeel

Internationaal | Lier regio
13.04.2018 - 01.52u
Door: Herman Gezelle

De nieuwe fabriek die de Vlaamse busbouwer Van Hool in de VS gaat bouwen, komt in Morristown, in de staat Tennessee. Er zullen zo'n 600 mensen werken en de fabriek zou begin 2020 operationeel moeten zijn.

Het gaat om een investering van 38 miljoen euro. De vakbonden zijn op hun hoede.

Dat Van Hool Koningshooikt een fabriek in de VS zou gaan bouwen, was al lang bekend en die keuze is niet toevallig. Het Amerikaanse openbaar vervoer heeft veel bussen nodig, maar die moeten verplicht in het land gebouwd worden.

De fabriek komt in Morristown, in de Amerikaanse staat Tennessee. De bouw zou deze zomer beginnen. Het wordt de tweede buitenlandse afdeling voor Van Hool. In 2014 opende een afdeling in Macedonië. Nu komt daar dus een Amerikaanse fabriek bij.

Toch zal de Amerikaanse fabriek ook positieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in ons land, zegt CEO Filip Van Hool. "De ontwikkeling en bouw van de prototypes gebeurd in België. De Amerikaanse vestiging zal ook afhangen van de Belgische vestiging. Maar meer wagens, meer verkoop heeft altijd een positieve invloed."  (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto