Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe gemeentelijke Basisschool Hulshout : investering van bijna €12 miljoen, klaar tegen 2027

Hulshout gemeente
Hulshout gemeentelijk basisschool ontwerp

Hulshout gemeentelijk basisschool ontwerp

Op 19 februari en 21 februari organiseerde het lokaal bestuur Hulshout een infoavond om zowel ouders als burgers op de hoogte te brengen van de plannen voor de nieuwe school op de site Ter Nethe.

“Onze gemeentelijke basisschool wil een school zijn die leeft en bruist, een school met enthousiaste mensen en nieuwe ideeën, en bovenal een school waar onze kinderen zich goed voelen. Gastvrijheid, duurzaamheid, zorgzaam, toekomstgericht zijn de 4 pijlers van het pedagogische project van de school. De architecten hebben deze pijlers zeker weten te vertalen naar het gebouw en zijn omgeving,” vertelt Ingrid Vleugels, directeur van de Gemeentelijke Basisschool Hulshout.

“Samenwerken staat centraal. De klassen, met deels glazen wanden, zijn gebouwd rond een open leercentra waar de kinderen meer vrijheid hebben om te leren en te werken op plaatsen die voor hen het beste aanvoelen. Er is een connectie voorzien tussen de derde kleuterklas en het eerste leerjaar om de overstap makkelijker te maken. Er is zowel een overdekte als een open speelplaats, waar kinderen kunnen spelen in het groen. Het welzijn van onze kinderen wordt heel duidelijk vooropgesteld in dit ontwerp”, beaamt Elien Bergmans, schepen van onderwijs.

“Verder zal ook de buitenschoolse kinderopvang geïntegreerd worden, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van onze gebouwen maar ook van onze materialen. Er zullen heel wat minder verplaatsingen met de bus nodig zijn, waardoor de kinderen optimaal gebruik kunnen maken van hun ‘speel’tijd. Samen met de naschoolse activiteiten die op de site georganiseerd worden, komt dit onze kinderen alleen maar ten goede,” bevestigt ook Priscilla Van Herck, beleidscoördinator Vrije Tijd.

Alles is in het werk gesteld om een school te bouwen die klaar is voor de toekomst. Het lokaal bestuur hoopt te kunnen starten met de bouw van de nieuwe school in 2025, waardoor de eerste fase – de bouw van het nieuwe schoolgebouw – klaar zal zijn in 2027. De bouw van de turnzaal zal in een latere fase plaatsvinden, omdat hiervoor eerst het huidige woonzorgcentrum afgebroken moet worden.

€11.913.570 investering

De kost voor de nieuwe school (bouwkost, plannen en studies) komt op 11.913.570 euro inclusief btw. Voor de bouw van deze school kan men rekenen op 70% subsidies (van de bouwkost) en zal er overgegaan worden tot de verkoop van de huidige sites. Hierdoor worden de inkomsten geraamd op 9.489.000 euro incl. btw. Dit brengt de eigen financiering op 2.424.570 euro."

Ter Nethe, Hulshout, België

Hulshout gemeente

Deel dit artikel