Lokaal bestuur Lille opent maandag 20 november een nieuwe hondenlosloopzone aan het begin van de Strandweg, de toegangsweg naar De Lilse Bergen. In dit stuk bos van 8 hectare mogen honden, onder het waakzame oog van hun baasjes, zonder leiband rondlopen.

Luc Vloemans, schepen van Bosbeheer: "We hebben al enige tijd een kleine hondenlosloopzone aan de Warandeplas. Hier kunnen de honden ook zwemmen. De zone was echter te klein om de honden zich te laten uitleven. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een groter terrein. We zijn zeer blij dat we vandaag dit prachtige terrein ter beschikking kunnen stellen van onze hondenliefhebbers."

Een hondenzone is geen hondentoilet.

Hondenpoep raap je op en neem je mee of deponeer je in de voorziene vuilnisbak. Zo kan iedereen genieten van een aangename hondenzone. Buiten de hondenzones moeten honden aangelijnd blijven. Op weg van en naar de hondenzone moet je je hond dus ook aanlijnen.

Luc Vloemans, schepen van Bosbeheer: "Een toegangsbord heet je welkom op het terrein. Kleine aanduidingsbordjes bakenen het terrein af. Om gevaarlijke confrontaties tussen loslopende honden en mountainbikers of ruiters te voorkomen staan er voortaan ook verbodsborden op de weggetjes die door de hondenlosloopzone lopen. Voortaan mogen deze wegen enkel door wandelaars gebruikt worden."

Aan de Strandweg, aan de overzijde van de hondenlosloopzone, is een parking waar de hondenliefhebbers gebruik van kunnen maken. De gemeente vraagt om niet te parkeren bij de bistro die net iets verder ligt. (pb) foto archief NNieuws.