Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe huisstijl en logo voor gemeente Herenthout

Herenthout

Vanmiddag lanceerde gemeente Herenthout een nieuwe huisstijl en daarbij horend een nieuw logo. Herenthout wil zich met dit logo op de kaart zetten en zich onderscheiden als een levendig dorp met eigenheid, met aandacht voor mens en omgeving en waar het bovendien nog gezellig is ook.

Gemeente Herenthout wil dus vernieuwen, met de inwoners steeds in het achterhoofd houdende.

Het is al van 2009 geleden dat gemeente Herenthout een nieuw logo introduceerde. Na al die jaren was er nood aan vernieuwing. De huidige huisjes werden ‘gesloopt’ en een nieuwe opdracht werd uitgeschreven.

Hey Hey, een brand strategy en design studio uit Westerlo, kreeg de opdracht toegewezen en ging samen met een werkgroep met afvaardiging uit verschillende gemeentelijke departementen en de politiek aan de slag.

Om het nieuwe logo vorm te geven, werd vertrokken vanuit de recent ontwikkelde missie en visie:

In Herenthout werkt iedereen mee,
ontmoeten we elkaar,
verzekeren we de toekomst,
is iedereen gelijk,
en is het gezellig.

Na enkele workshops werd het nieuwe logo met slogan voorgesteld:

Hier is Herenthout! Of is het Huirtuit? Of Herrentaawt? Herenthout wil zich met een dikke confettirode stip aanduiden op de kaart, waar het steeds fijn is je terug te zien!

Met dit logo wil Herenthout zich op hun eigen(wijze) manier onderscheiden van de omliggende gemeentes. Niemand zal Herenthout ooit nog verkeerd uitspreken.

Ook de gemeentelijke basisschool Klim-op krijgt een nieuw logo:

Samen met het logo werd een hele nieuwe huisstijl ontwikkeld, waarbij alle externe communicatie vanuit de gemeente een nieuwe look and feel krijgt. Zo werd ook de website grondig onder handen genomen, met extra veel aandacht voor duidelijke info en een brede toegankelijkheid van de meest gezochte onderwerpen. De hele vernieuwing zal een figuurlijke frisse wind door Herenthout laten waaien.

In navolging van dit groot project, werd ook de huidige dienstverlening onder de loep genomen. Er waren namelijk steeds meer verzuchtingen over de huidige bereikbaarheid van de gemeente, die onder andere naar boven kwamen tijdens het burgermoment dat georganiseerd werd in het kader van het lopende participatietraject van de gemeente.

Daarom werd beslist dat het gemeentehuis voortaan open zal zijn op de volgende uren:

  • Maandag: 09.00-12.00 uur - 13.30-16.00 uur - 17.30-20.00 uur
  • Dinsdag: 09.00-12.00 uur
  • Woensdag: 09.00-12.00 uur -13.30-16.00 uur
  • Donderdag: 09.00-12.00 uur
  • Vrijdag: 09.00-12.00 uur

Er zijn bovendien heel wat zaken waarvoor je niet langer een afspraak hoeft te maken en zo kan langskomen aan het onthaal: het afhalen van allerlei documenten (bv. eID of reispas), het kopen van cadeaubonnen, infobrochures, het uitlenen van sleutels …

Ten slotte kan je via het digitaal loket een heel groot aantal documenten online terugvinden en aanvragen (via www.herenthout.be/eloket), zonder langs te komen op het gemeentehuis.

Met dit allemaal samen wil de gemeente een zo compleet mogelijke dienstverlening aanbieden voor alle inwoners van Herenthout.'

Herenthout

Deel dit artikel