U bent hier

Nieuwe Kamer legt de eed af : Yoleen Van Camp uit Kasterlee jongste Kamerlid (24)

Kasterlee | Nationaal
19.06.2014 - 18.24u
Door: Herman Gezelle
De nieuwe Kamer legde deze namiddag de eed af.  Heel wat parlementsleden doen dat voor de eerste keer. Vooral de N-VA-fractie telt heel wat nieuwe leden. Bart De Wever (N-VA) miste de eedaflegging ei zo na door een ongeval met zijn wagen.

De eerste zitting van deze nieuwe legislatuur begon met de benoeming van de commissies die de geloofsbrieven van de nieuwe parlementsleden moesten onderzoeken. Daarna werd de zitting een tijdje geschorst zodat die commissies hun werk konden doen.

Toen de controle van de geloofsbrieven erop zat, mocht de eerste commissievoorzitter verslag uitbrengen in de Kamer en werd overgegaan tot de stemming over het verslag van de commissie.

Yoleen Van Camp uit Kasterlee (24) legde als jongste Vlaamse Kamerlid de eed af. Ze mocht naast de Kamervoorzitter zitten.

Altijd opvallend bij een eedaflegging: de variatie bij het handgebaar. Twee vingers in de lucht, het V-symbool (of N-VA-symbool?), een volledige hand, een wat gekromde hand, een wijd open gespreide hand, we hebben het allemaal zien passeren...

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto