U bent hier

Nieuwe kinderclub Krekeltje officieel geopend

Mol
25.02.2020 - 17.40u
Door: Mark Jaspers

De nieuwe kinderclub Krekeltje in de Galbergen is klaar. De grote infrastructuurwerken zijn achter de rug en het team van de buitenschoolse kinderopvang realiseerde een kindvriendelijke inrichting voor de start van krokusvakantie.

Omdat in de schoolvakanties ook de infrastructuur van Saigo Sterrenbos ingeschakeld kan worden, stijgt de capaciteit van de centrale opvang van 127 naar 150 kinderen.

Op maandag 24 februari – de start van de Krokusvakantie – speelden er voor het eerst kinderen in de nieuwe kinderclub. Tijdens de schoolvakanties schakelen we ook de infrastructuur van Saigo Sterrenbos in.

Zo gebruiken we bijvoorbeeld de refter en de grote speelplaats voor de kinderopvang. Daardoor stijgt de capaciteit naar 150 kinderen, de betekent een stijging van 23 opvangplaatsen.

Verhoging capaciteit kinderopvang

Voor- en naschools biedt de kinderopvang plaats aan 60 kinderen.

In de nieuwe gebouwen vangen we voor- en naschools kinderen op:

· van school Saigo Sterrenbos. Deze kinderen gingen voordien naar kinderclub Pardoes in Sluis. Kinderclub Pardoes blijft de kinderen van basisschool Stapsteen in Sluis opvangen.

· die voordien al gebruik maakten van de opvang in het Krekeltje langs de Molderdijk

o Sint-Jan Berchmanscollege

o Lagere school Rozenberg

o Kleuterschool De Tovertuin – vestiging Rozenberg

o Kleuterschool De Tovertuin – vestiging Rijpad

o Kleuterschool De Tovertuin – vestiging Singellaan (vanaf 1/09/2020)

Nieuwbouw en renovatie

De kostprijs van het nieuwe gebouw bedraagt 1.365.000 euro. De realisatie van de nieuwe centrale kinderopvang omvatte een nieuwbouw en een renovatie van een bestaand ouder schoolgebouw van Saigo.

Alles werd gelijkvloers voorzien, met uitzondering van een kelder voor de opslag van speelmateriaal. Beide gebouwen vormen samen een omsloten buitenspeelruimte. De Galbergen is met zijn bosrijke omgeving ideaal om te spelen. Bovendien is het centraal gelegen in onze gemeente en makkelijk bereikbaar voor alle ouders.

Openingsfeest in mei

Omdat we ons op dit moment volledig focussen op het gebruiksklaar maken van de kinderopvang tegen de krokusvakantie, organiseren we op zaterdag 16 mei, tijdens de week van de opvoeding, een openingsfeest in de nieuwe gebouwen. Tijdens het openingsfeest is iedereen welkom om een kijkje te nemen.

Meer info: buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bkomol@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto