U bent hier

Nieuwe kOsh-campus Ieperstraat vanuit de lucht (4)

Herentals
10.01.2017 - 00.01u
Door: Herman Gezelle

Maandag 9 januari was een historische dag voor scholengroep kOsh. 830 leerlingen volgden voor het éérst de lessen in de nieuwe transparante eerstegraadscampus Ieperstraat.  130 leerkrachten gaan er het beste van zich geven op maar liefst 10.000 m2 creatieve ruimte.

Klik op de video HD : je kan de nieuwe school vanuit de lucht bekijken.

Annelies uit Olen : 'Vanmorgen deed het wel even pijn toen we afscheid namen van onze oude school in de Burchtstraat.  Maar deze nieuwe campus gaf me direct een warm gevoel van een school van én voor de toekomst. 

Frisse afwerking vol moderne technologie, ruime klassen met energiezuinige verlichting, zuivere lucht en een pak faciliteiten waar ik tot dusver maar kon van dromen. Amai, ik denk dat de directeuren en hun team wel héél hard gewerkt hebben om alles te kunnen plannen en te realiseren tegen vandaag.  Een dikke pluim van ons allemaal!'

Meester Van den Bosch had koekjes in z'n klas uitgedeeld.  Kwestie van de verhuisstress wat te milderen.

Even nog naar de NNieuws-drone wuiven tijdens de speeltijd, en verder naar de les. 

kOsh campus Ieperstraat : een nieuwe wereld voor 830 leerlingen, hun ouders, familie, vrienden, de leerkrachten én de directie.  'We hebben hier zò lang van gedroomd en nu wordt die droom eindelijk werkelijkheid', lachen directeurs Christel Claes en Jan Van Dyck.

Dorpsplein
2 jaar is aan de nieuwe school gebouwd.
"Onze pedagogische visie om leerlingen uit de eerste graad zoveel mogelijk te laten proeven van de verschillende studierichtingen hebben we helemaal kunnen uitwerken in deze campus.

De school is gebouwd volgens het principe van een dorpsplein, met daarrond de klassen', weet Christel. 'Op de 1e verdieping zitten de 50 gewone klaslokalen, op de gelijkvloerse verdieping liggen allemaal praktijklokalen. Van kapsalon en keuken tot houtlokaal en kunstatelier: je kan alle richtingen bij ons volgen.

Al die praktijklokalen zijn bovendien zo gebouwd dat je er letterlijk kan binnenkijken. Dat hebben we bewust zo gedaan om leerlingen nieuwsgierig te maken,' besluit directrice Christel.

'Vroeger waren deze praktijkruimtes ondergebracht in een afzonderlijke school, achter muren, zodat een leerling uit de moderne bijvoorbeeld niet wist wat een bepaalde techniekrichting inhield.

Nu tonen wij het allemaal. We willen het onze leerlingen zo gemakkelijk mogelijk maken om een studierichting te kiezen. Dit is echt een school van de toekomst', onderstreept Jan Van Dyck.

Pingpong zelfs op het dak
Bovenop alle moderne klassen heeft de nieuwe school ook nog een pak super snufjes voor de leerlingen. Zo kunnen ze tijdens de pauzes een rondje lopen op de atletiekpiste, een pingpongballetje slaan op het dak van de school, hun boterhammen opeten in de picknickruimte.

In totaal is de school een 10.000 m2 groot, met bijkomend nog 4 sporthallen die gebouwd zijn in het vroegere Binnenhof.

Droneproductie Steven Maes / foto's Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto