Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe lokalen voor Buitenschoolse Opvang in Tielen

Kinderopvang

Vandaag werd de nieuwe Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) Tielen ingehuldigd door het college van burgemeester en schepenen en de medewerkers van de BKO Tielen.

De accommodatie voor de BKO in Tielen voldeed niet meer aan de vereisten voor een degelijke en kindvriendelijke kinderopvang. Kasterlee heeft lang gezocht naar een nieuwe locatie. In samenwerking met de Omnibus zal er over enkele jaren een nieuwe school en een moderne kinderopvang gebouwd worden aan de Kasteeldreef.

Maar in afwachting heeft Kasterlee een volwaardige tussenoplossing gezocht. Er werd gekozen voor een locatie in het centrum van Tielen naast de stationsparking (de zogenaamde Belgacom-parking).

In een grote tuin zijn 18 containers van 6 op 3 meter geplaatst zodat er een ruimte van 285 m² beschikbaar is voor de buitenschoolse kinderopvang, inclusief keuken en sanitair. Het geheel werd opgefrist en vernieuwd zodat het voldoet aan de huidige normen voor bv. verluchting, verlichting… 

De buitenspeelruimte is vergroot tot ongeveer 2 850 m² en daar zijn zowel gekende als nieuwe bijkomende spelelementen geplaatst.

“De ontmanteling van de containers, de heropbouw, inrichting en buitenaanleg gebeurden in nauwelijks vier maanden”, vertelt schepen van buitenschoolse kinderopvang Walter Van Baelen. 

“De aannemer van de werken, maar ook onze eigen medewerkers van de technische dienst en administratie hebben enorme inzet getoond. Dit verdient oprechte dank en waardering vanwege het gemeentebestuur.

Daardoor is vanaf 1 september een kwaliteitsvolle buitenschoolse kinderopvang functioneel en operationeel.”

Tielen, België

Kinderopvang

Deel dit artikel