Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe loopomloop ‘Put van Rauw’ officieel open

Loop Rauw

Zondag werd in Rauw de nieuwe bewegwijzerde loopomloop ‘Put van Rauw’ officieel geopend. Met afstanden van 3,5 km, 7,5 km en 10 km kunnen zowel recreanten (start-to-runners) als geoefende sporters op maat trainen.

Startplaatsen zijn ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71 en Sunparks Kempense Meren, Postelsesteenweg 100. Met de nieuwe omloop willen we het aantal vaste loopomlopen in onze gemeente verhogen.

Het aantal joggers kende de laatste jaren een sterke groei. De vraag naar het ontwikkelen en bewegwijzeren van permanente loopomlopen neemt dan ook toe. Om aan deze vraag tegemoet te komen, heeft de dienst jeugd en sport de ambitie om het aantal officiële loopomlopen in onze gemeente te verhogen.

Loopomloop ‘Put van Rauw’

Met de uitbouw van een loopnetwerk willen we in onze gemeente een kwalitatief hoogstaande loopinfrastructuur aanbieden die voldoet aan de verwachtingen van zowel de recreant (start-to-runner), geoefende sporter als de atleet. Sportievelingen kunnen kiezen uit volgende afstanden:

·        Groene lus (onverhard): 3,5 km · Blauwe lus (onverhard): 7,5 km  ·  Rode lus (onverhard): 10 km

De loopomloop ‘Put van Rauw’ kwam tot stand in samenwerking met een aantal partners (Provincie Antwerpen, Sport Vlaanderen, Sunparks Kempense Meren, Groupe Pierre & Vacances Center Parcs en Tour d’Anvers).

Loopomloop Galbergen

Sinds 2012 vind je ook op domein Galbergen een bewegwijzerde loopomloop. Hier heb je de keuze uit drie omlopen, één van 3,1 km en twee van 2 km.

Loopomloop Rauw

Loopomloop Rauw

Loop Rauw

Deel dit artikel