Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe MUG-voertuigen voor het Militair Hospitaal Koningin Astrid

MUG

Twee nieuwe MUG-voertuigen van het type Ford Explorer Hybrid vervoegen het wagenpark van het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA) in Neder-Over-Heembeek.

De MUG’s zijn volgens de nieuwste normen en wetgeving aangepast aan de noden van het hospitaal en aan deze van de patiënten. Ze vervangen de twee Toyota Landcruisers die na meer dan 10 jaar dienst een tweede leven krijgen in Oekraïne waar ze nog vele levens kunnen redden.

De nieuwe MUG’s zullen duidelijk herkenbaar zijn door het gebruik van het geel met groen Battenburgpatroon.

Battenburgpatroon

“De Landcruisers waren een vertrouwd gegeven in het straatbeeld van Neder-Over-Heembeek en omgeving maar ook op verscheidene militaire plechtigheden en andere preventieve settings”, luidt het bij de Medische Component. Maar de nieuwe Ford’s met het geel met groen Battenburgpatroon zullen dat ook worden. Op Europees niveau zien we dit patroon meer en meer verschijnen. Het maakt steeds gebruik van een contrast tussen een lichte en een donkere kleur. De lichte kleur is fluorescent voor optimale zichtbaarheid overdag en bij zonsopgang en -ondergang. In goede omstandigheden kan een voertuig met dit patroon tot op minstens 500 meter ver waargenomen worden.

De opdrachten van de interventiedienst van het MHKA  (Militair Hospitaal Koningin Astrid)

  • interventies in het kader van de missie 112 van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
  • dringende interventies ten behoeve van de militaire gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Peutie-Vilvoorde;
  • secundaire overdrachten van en naar de HMRA voor patiënten die naar de civiele sector moeten worden geëvacueerd;
  • uitzonderlijke secundaire overplaatsingen van patiënten die na een ongeval of ziekte in het buitenland zijn opgenomen als gevolg van Sv (missie, manoeuvre, oefening);
  • vervoer van besmettelijke patiënten;

Betrokkenheid bij specifieke civiele plannen en overeenkomsten (nood- en interventieplan voor Brussel Nationaal Luchthaven, SEVESO/Shell-plan voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, medische regelingen tijdens Europese Raden, enz.

­

MUG

Deel dit artikel