Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe naam én frisse make-over voor Vlaamse Jeugdherbergen

Jeugdherbergen HI Flanders
Vlaamse Jeugdherbergen, de overkoepelende organisatie van 18 hostels in Vlaanderen, heeft een nieuwe naam. Voortaan zal VJH ‘HI Flanders’ heten. Bij deze nieuwe naam hoort ook een compleet nieuwe look en communicatiestijl.
 

What's in a name?

De VJH stoft zijn, weliswaar oerdegelijke maar ook gedateerde, imago af, en dat mag iedereen weten. Na bijna een eeuw(!) trouw te zijn gebleven aan een naam die simpel, duidelijk en Vlaams was, kiest VJH nu voor een andere wending.

‘HI’ verwijst niet alleen naar ‘hallo’, maar ook naar de afkorting van Hostelling International, het grootste netwerk van hostels ter wereld, waarvan VJH medeoprichter is.

‘Flanders’, in het Engels, moet het hedendaagse en grenzeloze karakter van de organisatie helpen weerspiegelen. Een verwijzing naar ‘jeugd’ werd weggelaten, want hostels trekken vandaag een veel breder en diverser publiek aan dan de klassieke jeugdherbergen van vroeger. Iedereen, van jong tot oud, is welkom. Soloreizigers en grote groepen, maar dus ook gezinnen met kinderen.

 

1 jaar gratis

Afgelopen december werd nog een heuse zoektocht georganiseerd naar een nieuwe naam, waarbij leden en sympathisanten van VJH opgeroepen werden om mee te brainstormen en zo kans te maken op een mooie prijs. De naam HI Flanders werd door drie deelnemers naar voren geschoven én door de organisatie als favoriet gekozen. De drie winnaars mogen een jaar lang gratis en met twee personen verblijven in de Vlaamse jeugdherbergen van HI Flanders.
 
Event

Om de nieuwe naam meteen goed in de verf te zetten, vindt er op 24 augustus een groots lanceringsevent plaats in Hostel Groeninghe in Kortrijk. De winnaars van de namenzoektocht zullen die dag gehuldigd worden en hun prijs in ontvangst mogen nemen. Het wordt een interactief belevingsevent met een jonge, frisse vibe, geheel in de sfeer van de herboren organisatie, waar gasten bovendien kunnen genieten van gratis eten en drinken.

Jeugdherbergen HI Flanders

Deel dit artikel