Op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus a.s. viert Reggae Geel zijn 40ste verjaardag. Eerder maakten we reeds een aantal namen bekend, vandaag stellen we met veel plezier de rest van onze artiesten aan u voor.

Vrijdag mag Chezidek op Mainstage de feestelijkheden openen. Diezelfde dag staan met Yellowman en Barrington Levy er twee dancehall sterren uit de jaren '80 op het podium. Eerder maakten we reeds Havana Meets Kingston, Romain Virgo en Shabba Ranks bekend.

Op zaterdag vervolledigen Horace Andy - gekend van zijn jarenlange samenwerking met Massive Attack - en Johnny Clarke de line-up. Andere iconen op Mainstage zijn dan Anthony B, Sly & Robbie (die Bitty McLean en Johnny Osbourne meebrengen), Cocoa Tea, Protoje, Etana, Samory-I, Kabaka Pyramid, Stonebwoy, e.a.
De Hosts voor de mainstage zijn niemand minder dan de acteurs/muzikanten The Nomaddz.

Deze 40ste editie van Reggae Geel zal in The Yard gezegend worden door Drums of Defiance, het Nyabinghi-project van Bonjo Iyabinghi Noah (African Head Charge). Ditzelfde podium geeft ook ruimte aan Jamaicaans talent zoals Lila Ike en Indie Allen en de Belgische Reggae-ster in wording Collieman. Verder nog op The Yard: Masego Soundsystem, Jah Shakespear, David Katz, The PathHeights, Chainska Brassika en Royal Sounds.

In de 18" Corner is er op vrijdag een ultralange dub session van Jah Tubby' s World System en op zaterdag het Franse Black Board Jungle. Lee Scratch Perry en Mad Professor en Jah Shaka sluiten op zaterdag de nacht af in dit welgekende dub-bos.

De Skaville staat op vrijdagavond volledig in het teken van het 'London is the Place for Me-Theme'. David Katz en Ras Digby nemen u helemaal mee terug naar het Londen uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Op Zaterdag zullen Pat Kelly & the magic touch ervoor zorgen dat de zolen van uw favoriete Dr. Martens in ijltempo zullen slijten. De laatste noten in deze feesttent bij uitstek zullen gespeeld worden door Wassie One.

Voor de nieuwste dansmoves moet je dan weer in de Bounce Dancehall zijn. Dat dancehall al lang geen exclusief mannelijk bastion meer is wordt bewezen door Spice. Met Warrior Sound International uit Wuppertal en Saxon Sound System uit Londen staan er twee Europese Top Sounds en het vrouwelijke Multitalent Becca D komt bewijzen dat zij niet voor niets hét gezicht is van MTV-UK.

Freddie Krueger, ook gekend van Killamanjaro Sound, zal de temperatuur zo hoog opdrijven dat het een heteluchtballon dreigt te worden. De Belgische kleuren worden verdedigd door Team Damp, het 20-jarige Uphill Sound en Beatstreet Sound. Eerder maakten we reeds Heavy Hammer, Sentinel en King Addies bekend. Host van de bounce is niemand minder dan de antwerpse Slongs.

Op en rond het terrein kan u zich laten meeslepen op de Caribische klanken van een live Steelpan-band, en de acteurs van Cirq zullen, ism enkele vluchtelingen, voor het nodige ludiek-confronterende amusement zorgen.

Maar Reggae Geel is meer dan een muziekfestival alleen, het is vooral ook een evenement met een warm hart. Kansengroepen worden steevast in onze werking betrokken en krijgen hiervoor een financiële ondersteuning.

Verder is er ook het Funky Fund. Met dit fonds willen we socio- culturele projecten die aan de slag gaan met deze kansengroepen een financieel duwtje in de rug geven. Projecten binnen het thema 'Musical Empowerment' kunnen nog ingediend worden tot 24 juni.

Tickets voor het festival zijn te koop via www.reggaegeel.com.
Elk 40ste online verkochte ticket krijgt er een exclusief T-shirt bij.