U bent hier

Nieuwe namen voor HF : Pettachi en Stybar

Herentals
23.07.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

De verantwoordelijken van Herenals Fietst geven de volgende dagen nog extra namen vrij voor het wielercriterium Herentals Fietst. Pettachi en Stybar zijn enkele van de nieuwe namen.

De deelnemerslijst van Herentals Fietst krijgt steeds meer vorm.

De namen van Tosh Van de Sande, Rob Peeters, Robbie Mc Ewen, Jelle Vanendert en onze Herentalse Tourheld Jurgen Van den Broeck konden we jullie vorige week al melden.

Italiaanse topper
Met grote trots kunnen we ook de komst van Alessandro Pettachi (foto) melden. “Een spurter die samen met Robbie Mc Ewen menig spurtduel uitvocht en die we graag verwelkomen in Herentals”, zegt voorzitter Charles Van de Wouwer. “We spreken hier over een ex-winnaar van Milaan-San Remo en Parijs Tours.

Iemand die ook goed was voor zes etappezeges in de Tour en een groene trui. Met 20 etappes in de Giro en evenveel in de Vuelta daar bovenop kan AllesandroPettachi zonder schroom beschouwd worden als één van de toprenners van zijn generatie.

Het is een eer dat deze topper in onze stad meerijdt. Wie weet krijgen we nog eens een ultiem duel Mc Ewen – Pettachi voor de Herentalse bloemen?”

Veldrittop
“Maar er is meer”, weet PR-verantwoordelijke Bart Timperman. “Naast toppers als Pettachi, Mc Ewen, Vanendert en Van den Broeck kan Herentals uitpakken met de bijna volledige wereldtop uit het veldrijden. Sven Nys was dit jaar niet haalbaar. Hij gaat voor een Olympische medaille. En hij mag die volgend jaar op ons criterium komen tonen. Ook Niels Albert kon er dit jaar niet bij zijn.

Hij rijdt die dag een Ronde. Maar alle andere grote veldritrivalen zijn van de partij. Bart Wellens, geboren in Herentals, heeft een abonnement bij ons. En natuurlijk is hij altijd welkom. Maar ook ZdenekStybar rijdt mee. Net als de man van vorige winter Kevin Pauwels. En streekgenoot Rob Peeters.

Deze mannen brengen elke winter een massa volk op de been. Voor hen past ons criterium perfect in hun voorbereiding. En wij zijn apetrots op deze namen. In de Kempen, waar veldrijden de populairste wintersport is, vonden wij deze keuze bij evident.”

Rode lantaarn
Tenzij hij in Parijs nog weet seconden te verliezen, grijpt Jan Ghyselinck dit jaar net naast de rode lantaarn in de Tour. Een Franse renner deed 41 seconden meer over de 20 Tourritten.

Toch reeds deze Cofidisrenner zeker geen onopgemerkte Tour. Deze jonge West Vlaming greep nipt naast een mogelijke spectaculaire overwinning in een van de eerste Tourritten. En hij was ook actief in andere opgemerkte ontsnappingen.

“Wie zich als jonge Belg op deze manier in de belangstelling fietst, verdient een plaatsje op ons criterium”, oordeelt Bart Timperman. “Van deze gast gaan we nog vaak horen!”imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto