Na Femke & The Big Sisters, De Romeo’s, Sam Gooris en Silke bevestigde nu ook Jukebox for Kids zijn komst.

De kinderen zijn baas tijdens optredens van Jukebox for kids want zij bepalen welke liedjes er gedraaid/ gezongen/ gespeeld worden door de bandleden en het 5-koppige orkest. Voorlopig zijn er al 170 scholen en 8200 leerlingen ingeschreven voor de 19de editie van Pennenzakkenrock op donderdag 27 juni. De inschrijvingen lopen als een trein.

Dat Femke & The Big Sisters, De Romeo’s, Sam Gooris en Silke hun opwachting maken op 27 juni in het Zilvermeer was al even geweten. Nu bevestigde ookJukebox for kids hun komst! De organisatie van Pennenzakkenrock Zilvermeer is verheugd met deze nieuwe aanwinst!

De live concerten van ‘Jukebox voor kids’ worden door zangers & acteurs Amaryllis, Bert & Martine steevast in een speels jasje gegoten met een wervelendeinteractie met het publiek. De kinderen zijn baas en bepalen welke liedjes er gedraaid, gezongen en gespeeld worden door de bandleden en het 5-koppige orkest. In de ferme jukebox zitten liedjes van de Fixkes, Gers Pardoel, Samson & Gert, Urbanus en nog vele anderen. Ook kinderhits uit de oude doos komen aan bod!

Inschrijvingen lopen als een treinOndertussen schreven al 170 scholen zich in voor Pennenzakkenrock Zilvermeer 2013. De 170 scholen brengen samen 8200 leerlingen mee. Elke dag komen er nog nieuwe inschrijvingen bij.

Scholen die voor 15 april de volledige inschrijving hebben voltooid, genieten een voordeeltarief van zes euro per leerling. Vanaf 15 april betaalt men 9 euro per leerling. Leerkrachten en begeleiders van geregistreerde kinderen kunnen het festival gratis bezoeken.

Jukebox for kids?!
Martine de Kok, Amaryllis Temmerman en Bert Verbeke bieden het jonge publiek 50 liedjes, en de kinderen kunnen tijdens de voorstelling zelf bepalen wat ze willen horen. Van Samson & Gert naar Laura Omloop of Xink, van de Fixkes naar Paul De Leeuw,over K3 en weer terug.
Martine de Kok studeerde kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Ze speelt virtuoos piano en maakt eigenzinnige Nederlandstalige liedjes. In 2009 bracht ze haar eerste mini-cd 'Woestijn' uit. Ze schitterde in verschillende producties van Theater FroeFroe en maakt samen met Tom Kestens muzikale voorstellingen voor kleuters.
Amaryllis Temmerman is net als Martine de Kok een duiveltje-doet-al. Naast haar werk als presentatrice voor onder andere RTV, is ze ook muzikante. Ze creëerde in het verleden tal van kinderproducties, waaronder ‘Prinsesje en de Beer’, dat zowel in Vlaanderen als in Nederland een succesverhaal werd.
Bert Verbeke werd bekend als Bram Schepers in ‘Thuis’, maar acteerde ook reeds voor onder andere De Zwarte Komedie, V.E.L.D. & NTGent en het Vernieuwd Gents Volkstoneel. In het najaar van 2012 was Bert te zien in de musical ‘Ben X’.
Jan Van Looy leidt dan weer het orkest en zorgt voor de muzikale begeleiding.

Pennenzakkenrock: een succesformule
Pennenzakkenrock Zilvermeer zal zijn lange traditie ook op deze negentiende editie alle eer aan doen. Pennenzakkenrock is immers veel meer dan een kinderrockfestival. Het uitgebreide educatieve luik richt zich op duurzaamheid en ecologie”, vertelt gedeputeerde Bruno Peeters.
“Pennenzakkenrock wordt in 2013 opnieuw integraal georganiseerd door de medewerkers van het Zilvermeer . We kunnen ook dit jaar rekenen op een schare onvermoeibare vrijwilligers! Ook Mil Kinnaer, die mee aan de wieg stond van Pennenzakkenrock is dit jaar weer van de partij”, aldus Bruno Peeters.

Praktische info
Wanneer : 27 juni, vanaf 8.30 uur tot en met 17 uur
Waar : Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol