U bent hier

Nieuwe natuurgidsen voor De Averegten en omgeving

Heist op den Berg
12.02.2019 - 16.15u
Door: Mark Jaspers

Vandaag ontvingen 12 cursisten hun getuigschrift 'Natuurgids' van Natuurpunt CVN. Zij volgden van februari t.e.m. december 2018 met succes een opleiding van Natuurpunt CVN in Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg. De cursus Natuurgids is erkend als specialisatie binnen de gidsenopleiding van Toerisme Vlaanderen.

Provinciaal Groendomein De Averegten organiseerde in 2018 samen met Natuurpunt CVN een cursus Natuurgids. Na 30 lessen, waarvan de helft natuurexcursies, en een evaluatiemoment ontvingen vandaag 12 cursisten hun getuigschrift uit de handen van gedeputeerde Jan De Haes, Joelle Laes (Natuurpunt CVN) en Kim Van Sande (educator Provinciale Groendomeinen Regio Kempen).

Gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen: "We vinden het belangrijk dat inwoners van de provincie Antwerpen hun vrije tijd in onze eigen groen- en recreatiedomeinen kunnen besteden.

In De Averegten willen we onze bezoekers enerzijds ten volle laten genieten van de natuur en rust, maar hebben we anderzijds ook oog voor zachte recreatie. De natuurgidsen bieden bezoekers beiden aan. Ik bewonder het engagement van de gidsen om hun passie voor de mooie natuur te delen met anderen."

De cursus Natuurgids biedt heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. De activiteiten worden gespreid over een volledig jaar zodat je de natuur in elk jaargetijde leert kennen.

Voor de excursies kon de organisatie rekenen op de hulp van Natuurpunt Heist-op-den-Berg, Natuurpunt Averbode Bos & Heide en personeel van de Provinciale Groendomeinen Regio Kempen. Voor het projectwerk waren er o.a. thema's rond het VOC, schoolwandeling 3e graad basisonderwijs 'Bennie buizerd', Putse natuur, geleide wandeling in Goor Asbroek (Herselt), geleide wandeling in Mechelen/Battel, tentoonstelling rond Vlindermonitoring in De Averegten,...

Tijdens de methodieklessen leren de cursisten hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst. De nieuwe natuurgidsen uit Herselt, Heist-op-den-Berg, Putte, Mechelen, Ukkel en Laakdal toetsten de theorie aan de praktijk en trokken na de uitreiking meteen het bos in o.l.v. 2 medecursisten.

Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg

imageMeer nieuws

The Lachy Doley Group @ zaal Lux

Herenthout 20.04.2019 - 23.53u

STORMloop kunstenparcours Herentals

Herentals 20.04.2019 - 23.50u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 20.04.2019 - 23.48u

Halvering kermissen : 'Geen beleidsvisie'

Halvering kermissen : 'Geen beleidsvisie'
Herentals 20.04.2019 - 22.48u

Hilarische Familietrekjes sluiten seizoen Theaterspektakel af

Hilarische Familietrekjes sluiten seizoen Theaterspektakel af
Herentals | Neteland 20.04.2019 - 19.55u

Balpop met The Legends @ 't Hof

Balpop met The Legends @ 't Hof
Herentals 20.04.2019 - 18.47u

Stairway to Heaven domineert de Classics 1000

Stairway to Heaven domineert de Classics 1000
Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 20.04.2019 - 17.59u

Gewezen deken en pastoor Noorderwijk Hans Vanackere (78) overleden

Gewezen deken en pastoor Noorderwijk Hans Vanackere (78) overleden
Herentals | Kempen regio | Provincie Antwerpen 20.04.2019 - 15.22u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto