Nog tot 18 oktober is er geen doorgaand verkeer mogelijk van de Diestseweg naar Winkelom en omgekeerd. Vooral voor fietsers is een veilig alternatief niet evident.

De politie voorziet voor hen vanaf 1 september een nieuwe, veilige en bewegwijzerde omleiding. Ook voor de automobilisten staat een wegomleiding aangeduid.
 
Fietsers
 
Fietsers komende vanuit Winkelomheide, Meerhout-Zittaart en Eindhout die richting Geel centrum moeten, worden langs (oud) Winkelom naar de Ringlaan gestuurd. Hier volgen zij even de Ring richting Mol tot aan speciaal voorziene rode lichten. Hier kunnen zij veilig oversteken. Aan de overzijde volgen zij nog enkele meters de Ring verder richting Mol tot zij linksaf een fietspad kunnen inslaan. Dit fietspad loopt langs het kerkhof en komt uit in Borgstad, vervolgens in Eikenvelden. Van hieruit zijn er meerdere mogelijkheden om verder naar het centrum te rijden afhankelijk van waar je moet zijn. Eén van de mogelijkheden is een fietspad vanuit Borgstad schuin rechts door de velden naar de Gasthuisstraat.
 
Veilige omleiding
 
Voor deze fietsomleiding is hoofdzakelijk gekozen voor trage wegen. Dit zijn wegen bedoeld voor niet-gemotoriseerd verkeer. Het gaat om veilige fietspaden. De oversteek van de Ring kan dankzij speciaal voorziene verkeerslichten ook op een veilige manier verlopen. De fietsomleiding maakt de route naar het centrum en de scholen niet langer. De politie voorziet bovendien personeel om het begin van het schooljaar in goede banen te leiden en de kinderen te helpen bij het nemen van de juiste weg(en).
 
Gemotoriseerd verkeer
 
Automobilisten kunnen de rotonde aan de Stelenseweg of Pas gebruiken om naar het centrum te rijden.
 
Een gedetailleerd kaartje met ingetekende fietsomleiding vind je op http://www.pzglm.be.