U bent hier

Nieuwe ontmoetingsruimte van dienst gelijke kansen Geel heet ’t Gelijkvloers

Geel
03.05.2022 - 17.15u
Door: Herman Gezelle

De stedelijke dienst gelijke kansen Geel vond een naam voor zijn ontmoetingsruimte in de gloednieuwe Welzijnscampus op de site achter de dienst gelijke kansen aan de Diestseweg 146 in Geel. Dankzij een wedstrijd kwam er een leuke en toepasselijke naam uit de bus: 't Gelijkvloers.

52 mensen stuurden suggesties voor een nieuwe naam in.

Een mooie mix van stadsmedewerkers, mensen in kwetsbaarheid en andere Gelenaars zorgden in totaal voor 95 ideeën. Een jury van enkele stadsmedewerkers koos unaniem voor de naam 't Gelijkvloers. De winnaar ontvangt een Geelse cadeaubon van 50 euro. Onder de deelnemers werden 15 cinematickets verloot, zij worden deze week op de hoogte gebracht.

't Gelijkvloers

De naam 't Gelijkvloers weerspiegelt waarvoor de nieuwe ontmoetingsruimte wil staan: iedereen is er gelijk. Het is een laagdrempelige, toegankelijke plek waar iedereen zich welkom mag voelen.

Tijdens de inloopmomenten kun je er terecht voor een koffie, de krant of een gezellige babbel. Partnerorganisaties of verenigingen zullen er ook activiteiten zoals vormingen of hulpsessies organiseren.

De naam verwijst ook naar de dienst gelijke kansen, die zijn onthaalfunctie van het gebouw aan de Diesteweg 146 zal verhuizen naar de nieuwe ontmoetingsruimte in de Welzijnscampus. Daarnaast is het ook een praktische naam: de ruimte ligt ook effectief op het gelijkvloers van de Welzijnscampus.

Welzijnscampus

De Welzijnscampus in Geel, een gezamenlijk bouwproject van Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) De Kempen en stad Geel, is volop in aanbouw op de site achter de dienst gelijke kansen aan de Diestseweg, waar vroeger Den Echo gevestigd was.

De hoofdingang van de site komt langs de kant van de nieuwe woonwijk Wijdbosch.

Stad Geel beschikt over een aantal ruimtes in deze nieuwbouw. Zo komt er de grote ontmoetingsruimte voor de dienst gelijke kansen en ook enkele studio's voor noodopvang. De Welzijnscampus zal in juni 2022 in gebruik worden genomen.'

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto