Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe openingsuren in bibliotheek Kasterlee

De drie bibliotheekfilialen van Kasterlee krijgen vanaf maandag 3 april 2023 nieuwe openingsuren. Een aantal voormiddagen zullen verplaatst worden naar de namiddag en de twee filialen in Lichtaart en Tielen zullen in de toekomst hetzelfde aantal uren open zijn.

“In 2022 werden de bezoekersaantallen geteld in de drie bibliotheken en hieruit bleek dat er tijdens bepaalde openingsuren heel weinig leners de bibliotheek bezochten”, vertelt schepen van bibliotheek Walter Van Baelen.

“Uit de resultaten van het gebruikersonderzoek dat in 2022 werd uitgevoerd, kwam naar voor dat de bibliotheek in Kasterlee te weinig open was in de namiddag. Door de minder drukke openingsmomenten van de voormiddagen te verplaatsen naar de namiddag zorgen we er meteen voor dat de nieuwe openingsuren aansluiten aan het einde van de schooluren.

Op deze manier kunnen alle kinderen en leerlingen onmiddellijk na de schooltijd in de bibliotheek terecht.”

Door een aanpassing van de openingsuren kunnen de bibliotheekmedewerkers meer tijd vrijmaken voor de organisatie van activiteiten en projecten, zoals het klaarmaken van de volledige bibliotheekcollectie voor het nieuwe zelfuitleensysteem dat eind van dit jaar nog uitgerold zal worden.

In het kader van het samenwerkingsverband met de bibliotheek van Lille heeft Kasterlee de nieuwe openingsuren zoveel mogelijk afgestemd op deze van de bibliotheek in Lille. Zo zijn de bibliotheken in Kasterlee en Lille samen vier avonden open en kunnen de inwoners bijna op elk moment van de dag in één van de bibliotheken terecht.

Deel dit artikel