Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe politiecodex in Neteland van kracht vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is in heel Neteland de vernieuwde politiecodex van kracht. De politiecodex bevat alle politiereglementen in de vijf gemeenten van Neteland. De politiecodex wordt ook gebruikt om kleine overlast tegen te gaan.

Dat gebeurt via de GAS-boetes die ook in de politiecodex zijn opgenomen. De eerste versie van de politiecodex stamt uit 2011. Na dertien jaar was het tijd voor een modernisering van de verschillende reglementen. De vernieuwde codex stemt de diverse reglementen van de gemeenten nog meer op elkaar af, zodat de handhaving eenvormiger en beter kan.

Er staan ook verschillende nieuwe zaken in de politiecodex. Zo verhoogt voor volwassenen de maximale GAS-boete van 350  naar 500 euro.

De leeftijd waarop iemand een GAS-boete kan krijgen daalt van 16 naar 14 jaar.

Verder legt de politiecodex regels vast rond deelvoertuigen en laadkabels op de openbare weg. Ook zijn er bijkomende bepalingen voor nachtwinkels, seksuitbatingen en pop-up bars opgenomen. De Neteland-gemeenten hebben ook een akkoord over de geluidsnormen op openluchtevenementen. De nieuwe politiecodex is te raadplegen op www.herentals.be/politiecodex.

Deel dit artikel