U bent hier

Nieuwe randparking voor sportvelden Molenstraat

Kasterlee
21.09.2018 - 13.46u
Door: Mark Jaspers

Elke week trekken honderden sportievelingen of leden van jeugdbewegingen naar de verenigingen die op de gemeentelijke sportvelden in de Molenstraat in Lichtaart hun activiteiten organiseren. "We stimuleren iedereen om met de fiets te komen, en daarom hebben we de site nu ook autovrij gemaakt," zegt burgemeester Ward Kennes.

Daarvoor is een voetbalveld dat aan de rand lag, omgevormd tot een randparking. Die is zo ontworpen dat fietsers, voetgangers en auto's zo weinig mogelijk met elkaar in conflict kunnen komen. "Het ontwerp werd getekend door IOK en kwam in samenspraak met de sportclubs, de sportraad en de seniorenraad tot stand," licht schepen van sport Walter Van Baelen toe.

"De aanleg van de parking is een onderdeel van een 10-puntenplan voor heel de site. Op de planning staat nog de bouw van een nieuwe sanitaire blok voor KFC De Kempen en AC Lichtaart, die hiervoor subsidies krijgen van het gemeentebestuur".

Naast 145 autostaanplaatsen (+7 parkeerplaatsen voor andersvaliden), is er ook een schuilhuisje voorzien waar kinderen kunnen wachten op hun ouders die hen komen oppikken aan de kiss-and-ridezone. Maar ook met de grote nieuwe parking, hoopt het gemeentebestuur dat dankzij het autovrije sport- en jeugdcomplex, zo veel mogelijk kinderen en hun ouders met de fiets komen sporten.

Het terrein kreeg ook een volledig vernieuwde LED-verlichting, die de veiligheid ook ten goede komt. De sportterreinen zijn afgesloten met een slagboom. In overleg met de sportdienst kunnen badges aan de sportclubs worden uitgeleend om bv. materiaal naar het sportveld te brengen of aan leveranciers die hun lading komen lossen.

imageMeer nieuws

5e editie Herentalse Spiegelfeesten door HoMaHe

Herentals 19.02.2019 - 09.13u reading time1min

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters, de 5e editie van de Herentalse Spiegelfeesten.

Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Meer info kan je vinden via de website van HoMaHe .

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto