U bent hier

Nieuwe richting 'Taal en communicatie' voor de communicatie-en taalprofessionals van morgen

Geel | Kempen regio | Neteland
18.06.2021 - 16.55u
Door: Lex Verellen

Vanaf 1 september 2021 biedt Atheneum GO! Geel de richting Taal & Communicatie in de tweede graad van het secundair onderwijs aan. Ze zijn daarmee een van de GO!-scholen waar leerlingen zich kunnen omvormen tot de communicatie- en taalprofessionals van morgen.

In Geel gebeurt dit onder begeleiding van een voormalig communicatiespecialist. Daarnaast zijn ze de enige Geelse middelbare school die het vak Spaans organiseert op het hervormde onderwijsniveau dubbele finaliteit.

Leerlingen die creatief, sociaal en ICT-minded zijn, kunnen volgend schooljaar hun gading vinden in de nieuwe richting. Naast de basiscompetenties die de onderwijshervorming in de tweede graad met zich meebrengt en een extra focus op talen, leren de leerlingen nadenken over het communicatiebeleid van een organisatie.

In het vak 'PR en communicatie' maken ze kennis met verschillende media, van traditionele pers tot online media, en leren ze deze inzetten voor communicatiestrategieën. Een extra troef is het vak Spaans, dat het internationale karakter van deze richting ondersteunt.

Kim Nys, leerkracht Atheneum GO! Geel, licht toe: "Als communicatieprofessional met 7 jaar privé-ervaring, wil ik samen met mijn collega's onze leerlingen zo veel mogelijk laten proeven van de sector en de richting praktisch organiseren.

We hebben nationale en internationale contacten in de communicatiewereld die we graag willen inzetten voor internationaliseringsprojecten die de wereld van onze leerlingen verruimen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Concreet denken we aan uitstappen en stages.

Daarnaast ambiëren we de oprichting van een eigen communicatiebureau waar de leerlingen daadwerkelijk aan de slag gaan voor ondernemingen in de omgeving. Zo leren ze meteen ook op een gepaste manier zakelijke contacten leggen."

Een opleiding met toekomst

Taal en communicatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden want wie taal gebruikt, communiceert. Doelgerichte en efficiënte communicatie is in de tijdsgeest van vandaag enorm belangrijk en de vacatures voor communicatiemensen blijven toenemen.

De nieuwe richting stoomt leerlingen klaar voor deze snel evoluerende branche. Na de opleiding in het secundair onderwijs kunnen leerlingen onder andere kiezen voor een professionele bacheloropleiding communicatiemanagement, office management, journalistiek, media & entertainment business en international relations management of een lerarenopleiding.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto