U bent hier

Nieuwe richting 'Taal en communicatie' voor de communicatie-en taalprofessionals van morgen

Geel | Kempen regio | Neteland
18.06.2021 - 16.55u
Door: Lex Verellen

Vanaf 1 september 2021 biedt Atheneum GO! Geel de richting Taal & Communicatie in de tweede graad van het secundair onderwijs aan. Ze zijn daarmee een van de GO!-scholen waar leerlingen zich kunnen omvormen tot de communicatie- en taalprofessionals van morgen.

In Geel gebeurt dit onder begeleiding van een voormalig communicatiespecialist. Daarnaast zijn ze de enige Geelse middelbare school die het vak Spaans organiseert op het hervormde onderwijsniveau dubbele finaliteit.

Leerlingen die creatief, sociaal en ICT-minded zijn, kunnen volgend schooljaar hun gading vinden in de nieuwe richting. Naast de basiscompetenties die de onderwijshervorming in de tweede graad met zich meebrengt en een extra focus op talen, leren de leerlingen nadenken over het communicatiebeleid van een organisatie.

In het vak 'PR en communicatie' maken ze kennis met verschillende media, van traditionele pers tot online media, en leren ze deze inzetten voor communicatiestrategieën. Een extra troef is het vak Spaans, dat het internationale karakter van deze richting ondersteunt.

Kim Nys, leerkracht Atheneum GO! Geel, licht toe: "Als communicatieprofessional met 7 jaar privé-ervaring, wil ik samen met mijn collega's onze leerlingen zo veel mogelijk laten proeven van de sector en de richting praktisch organiseren.

We hebben nationale en internationale contacten in de communicatiewereld die we graag willen inzetten voor internationaliseringsprojecten die de wereld van onze leerlingen verruimen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Concreet denken we aan uitstappen en stages.

Daarnaast ambiëren we de oprichting van een eigen communicatiebureau waar de leerlingen daadwerkelijk aan de slag gaan voor ondernemingen in de omgeving. Zo leren ze meteen ook op een gepaste manier zakelijke contacten leggen."

Een opleiding met toekomst

Taal en communicatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden want wie taal gebruikt, communiceert. Doelgerichte en efficiënte communicatie is in de tijdsgeest van vandaag enorm belangrijk en de vacatures voor communicatiemensen blijven toenemen.

De nieuwe richting stoomt leerlingen klaar voor deze snel evoluerende branche. Na de opleiding in het secundair onderwijs kunnen leerlingen onder andere kiezen voor een professionele bacheloropleiding communicatiemanagement, office management, journalistiek, media & entertainment business en international relations management of een lerarenopleiding.
Meer nieuws

Louis Croenen fladdert nipt naar halve finales op 200 meter vlinderslag

Internationaal | Kasterlee | Kempen regio 26.07.2021 - 12.44u

'Justitie zet in op een centraal parket voor de verkeersveiligheid'

'Justitie zet in op een centraal parket voor de verkeersveiligheid'
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.07.2021 - 09.37u

Veel vlinders tijdens laatste week Grote Vlindertelling

Veel vlinders tijdens laatste week Grote Vlindertelling
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 26.07.2021 - 07.32u

Historalia : 1830-acteurs volop bezig met repetities

Historalia : 1830-acteurs volop bezig met repetities
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen | Westerlo 25.07.2021 - 15.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto