Sinds zondagvoormiddag stroomt er een nieuwe rivier door het waterdoecentrum Hidrodoe in Herentals. Watermaatschappij Pidpa opende Hidrodoe in 2003. De rivier die de rode draad vormt in het complex, werd op een maand tijd in een nieuwe kleedje gestoken.

Het leven in en rond de rivier wordt extra belicht en ook de elementen die een invloed hebben op de rivier komen uitgebreid aan bod. Zo zie je de invloed van een vistrap, sluizencomplex, een elektriciteitsinstallatie, containervervoer, soortelijk gewicht van materialen, stroomversnellingen op en in de rivier. Er werden ook 10 nieuwe doe-plekken ingericht.

De vernieuwde rivier werd geopend met een heuse Duck-Race. 30 kinderen mochten hun eendje naar de overwinning schreeuwen. Het eendje van Nore Vetters won de Duck-Race maar elk kind had prijs.

Wetenschapper Dirk Draulans gaf de aanwezige notabelen nog mee dat voor de productie van 1 kopje koffie liefst 175 liter water nodig is. Voor 1 kg rundsvlees is dat zelfs 15.000 liter water. 't Is maar dat je het weet!

Hidrodoe is geopend van 9.30 tot 17u, woensdag en zaterdag gesloten.

Foto's: Johan Temmerman/Nnieuws.be