Ook in de toekomst zullen bezoekers terechtkunnen in het Jakob Smitsmuseum. Dit engagement werd op 28 augustus officieel vastgelegd in een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en de vzw Vrienden van het Jakob Smitsmuseum.

Het Jakob Smitsmuseum is een klein museum met grote ambitie. Ook de komende jaren wil het, zonder het lokale uit het oog te verliezen, uitgroeien tot een museum met internationale uitstraling.

Om deze ambitie waar te maken, rekent het Jakob Smitsmuseum op verschillende partijen. Enerzijds op het gemeentebestuur dat garant staat voor het inhoudelijk beleid en het logistieke en zakelijke beheer van het museum.

Anderzijds kan het rekenen op de vzw Vrienden van het Jakob Smitsmuseum. Deze groep gemotiveerde vrijwilligers zorgt voor onmisbare ondersteuning bij het inhoudelijke beleid van het museum.

Om deze samenwerking in de toekomst te blijven garanderen, werd een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst op papier gezet. De overeenkomst loopt tot 2029 en wordt op 28 augustus, de laatste dag van de laatste expo (Boerenpsalm) vóór de grote verbouwing, officieel ondertekend.

F.E.E.S.T.

'Het Jakob Smitsmuseum sloot op 28 augustus de deuren. Vanaf het najaar vinden grote verbouwingswerken plaats. We hopen begin 2024 het museum te heropenen.

Op 28 augustus is iedereen vanaf 13 uur uitgenodigd op het 'F.E.E.S.T.' met muziek, animatie, hapjes en drankjes. De festiviteiten worden afgesloten met een concert van de Koninklijke Fanfare Sint-Jozef van Sluis, onder begeleiding van Jef Verheyden.

Expo's

Een hele periode zonder Jakob Smitsmuseum, dat willen we je niet aandoen. Wij maken een tentoonstelling in ontmoetingscentrum Tabloo in Dessel en Smits is te zien in Kunstuur in Mechelen.

Maar er staat nog veel meer op het programma: een reizende kinderexpo, iets met licht en kerstsfeer, een gloednieuw kinderboek,...

Foto's : feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst/JS.