De nieuwe school in Oevel en ook de BKO (buitenschoolse kinderopvang) zijn af. Vorige vrijdag werden de gebouwen voorlopig opgeleverd. Het ganse bouwproject duurde bijna 2 jaar maar werd perfect binnen het voorziene tijdsbestek gerealiseerd. Vorig jaar werd in een eerste fase de nieuwe BKO gebouwd samen met een turnzaal en 6 nieuwe klassen.

In een tweede fase werd de bestaande school gerenoveerd en werden de kleuterklassen gebouwd. Ook werden de speelplaatsen in de tweede fase aangelegd en vernieuwd. Uiteraard zijn er nog een aantal zaken die nog dienen verbeterd te worden, maar deze werden goed afgesproken met de aannemer die hiervoor nog 3 weken de tijd heeft om één en ander nog te regelen.  

Filip Verrezen, schepen van gebouwen : 'Als schepen van gebouwen heb ik de voorbije jaren al veel ervaring kunnen opdoen bij de voltooiing van gemeentelijke gebouwen, in Oevel verliep alles zeer goed, de wekelijkse werfvergaderingen konden steeds constructief en met een zeer goede opvolging verlopen.

Voor mezelf heb ik twee jaar lang de vrijdagvoormiddag hiervoor steevast geblokkeerd in mijn agenda. De kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar hebben altijd op een veilige manier les kunnen volgen in de bouw in de Gemeentestraat.

De kleuters en drie eerste leerjaren zijn gehuisvest gebleven in de gebouwen in Loofven, die de gemeente tot het einde van de schoolvakantie steeds gehuurd heeft van de Franciscanessen die er vroeger de inrichtende macht vormden voor de meisjesschool. Sinds 1996 is het volledige onderwijs in Oevel onder de vleugels gekomen van de gemeente.

En dan komt nu de verhuis eraan. Alle kinderen helpen mee. Vandaag in de namiddag tussen 13 en 15.30 uur hebben alle kinderen mee helpen verhuizen. Alle kleine spullen werden te voet van Loofven naar de Gemeentestraat gebrachtvia de Sint-Michielsstraat. De drie straten werden veiligheidshalve tijdelijk afgesloten. Alle draagbare spullen werden klas per klas van de oude vestiging naar de nieuwe vestiging gebracht worden.

De andere spullen en meubilair zullen de komende dagen met behulp van leerkrachten en de technische dienst van de gemeente verhuisd worden zodat de volledige verhuis de eerste week van juli voltooid is,' aldus een blije schepen Verrezen.