U bent hier

Nieuwe schooljaar zal er voor leerlingen van het eerste middelbaar anders uitzien. Dit verandert er

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
01.09.2019 - 09.10u
Door: Herman Gezelle

Morgen, op de eerste schooldag, gaat de veelbesproken modernisering van ons secundair onderwijs van start. De modernisering moet onder meer de schooluitval verminderen. Tegelijk worden ook nieuwe eindtermen voor de eerste graad ingevoerd.

De boekentassen staan klaar, de rugzakken zijn gevuld. Voor meer dan een miljoen leerlingen start morgen, na 2 maanden vakantie, het nieuwe schooljaar.

Sowieso wordt het een bijzonder jaar want maandag start ook de veelbesproken modernisering van het secundair onderwijs. Die modernisering komt er om het zogenoemde watervalsysteem in het onderwijs te stoppen.

Dat is het fenomeen waarbij een leerling eerst in het ASO (algemeen secundair onderwijs red.) zit en vervolgens "zakt" naar een technische of een beroepsrichting. Ook zou de schooluitval, het fenomeen waarbij jongeren de school verlaten zonder diploma, moeten verminderen. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto