SKS Herentals heeft sinds vorige week met Ritchie Wheaton een nieuwe voorzitter. Ritchie blijft echter voor elke voetballiefhebber simpelweg Ritchie van The Harp, de Ierse pub in het centrum van Herentals.

Met Ritchie Wheaton streeft SKS Herentals naar meer stabiliteit. En die kan de nieuwe voorzitter zeker brengen. Ritchie Wheaton: "We willen deze club opnieuw structuur geven, een stevige sportieve basis geven. Ik zal zelf financiële middelen in de club pompen en ook nieuwe sponsoring aanreiken."

Ritchie Wheaton is zelf groot liefhebber van Engels voetbal. 'Ik wil van de spelers zien dat ze er voor gaan. Niet opgeven, dat telt niet. Is de andere beter so what, dan moet je je nog niet laten doen."

Ritchie Wheaton sluit niet uit dat hij zijn connecties aanspreekt om Engelse en Ierse voetballers die in ons land zijn voor hun werk, in de toekomst bij SKS Herentals komen voetballen.

De ervaring van zijn managers in zijn keten van Ierse pubs wil hij ook ten dienste stellen van SKS Herentals. Samenwerken met Marcel Van Dingenen ziet Ritchie Wheaton best zitten. "I have no problem with Marcel, he's welcome here" stelt Ritchie.

Over een eventuele fusie met VC Herentals is Ritchie Wheaton kort. "De jeugd kan best samenwerken. Maar er is in Herentals wel degelijk plaats voor 2 eerste elftallen VC en SKS."

Al fronsen ze bij de concurrentie wel de wenkbrauwen wanneer ze bij Nnieuws lazen dat Ritchie SKS opnieuw wil laten voetballen voor 500 toeschouwers. "Ze zullen dan wel tegen de Anderlecht moeten spelen, of tegen Tottenham Hotspur, de favoriete club van Ritchie", klinkt het daar.