Studiebureau Antea ziet de nieuwe sporthal van Berlaar het liefst ingeplant aan de Liersesteenweg in Berlaar. De huidige sporthal Stapveld aan de Pastoriestraat is in slechte staat en er kan op die locatie niet uitgebreid worden. Daarom schakelde het schepencollege een studiebureau in die een geschikte locatie voor de nieuwe sporthal moest uittekenen.

Doelvelden en FC De Weerdt

Het studiebureau onderzocht een aantal mogelijkheden en weerhield 2 locaties. Een eerste mogelijkheid is een sporthal op het sportcentrum Doelvelden aan de Welvaartstraat. De tweede mogelijkheid en volgens het studiebureau Antea de beste mogelijkheid ziet de sporthal op de huidige terreinen van FC De Weerdt aan de Liersesteenweg.

De terreinen zijn eigendom van de gemeente en zijn ingekleurd als recreatiezone. Mogelijk komt op die terreinen een sporthal van 80 x 55 meter. Kostprijs van zulke sporthal met vier sportzalen wordt op 6.85 miljoen euro geraamd.

Dit jaar wil het schepencollege nog over de inplantingsplaats beslissen. Sommigen maken zich sterk dat de hal in 2019 kan ingespeeld worden.

Indien de sporthal op de terreinen van FC De Weerdt komt, dan moet de voetbalclub verhuizen naar FC Berlaar-Heikant. Beide clubs werken nu al samen.