U bent hier

“Nieuwe sporthal? Ja. Op Witbos? Misschien...”

Herentals
15.03.2019 - 04.01u
Door: Mark Jaspers

Dat Noorderwijk nood heeft aan een nieuwe sporthal, daarover lijkt (bijna) iedereen het eens. Maar het plan voor een verregaande samenwerking met golfclub Witbos stuit op verzet.

De stad verlaat nu die piste.

Al in de vorige legislatuur werkte het toenmalige stadsbestuur een plan uit om op het vroegere militaire domein, waar ook golfclub Witbos gevestigd is, een gloednieuwe sporthal voor Noorderwijk op te trekken.

Om snel door te kunnen werken, legde de huidige coalitie het dossier al bij de allereerste gemeenteraad van de nieuwe legislatuur op tafel. Dat gebeurde in de vorm van een 'memorandum van overeenstemming' waarin afspraken met ­Witbos waren opgenomen.

Blanco cheque

Dat zorgde voor fel protest vanop de oppositiebanken, die juridisch gezien heel wat aan te merken had. De oppositie zei te vrezen dat de stad een blanco cheque tekende ten voordele van de privé­partner.

Ook de commissie­vergadering waarnaar het dossier werd verschoven, verliep zeer woelig.

Het zette de meerderheid aan tot een opvallende beslissing: de klok wordt een flink eind teruggedraaid.

"We willen snel een doorstart maken met het dossier en daarvoor stellen we met de stedelijke administratie momenteel een plan van aanpak op", zegt algemeen directeur Dirk Soentjens van de stad Herentals.

"We willen het plan van eisen grondig evalueren en vastleggen. Daarbij bekijken we ook hoe we dit het best in de markt willen zetten. We kiezen dus voor een sporthal zonder exclusiviteit van locatie of exclusiviteit van partner."

Of anders gezegd: de stad koppelt zich los van de bevoorrechte partner Witbos en gaat met een vernieuwd dossier op zoek naar de geschikte partij om samen in Noorderwijk een multifunctionele sporthal te bouwen.

Het is volkomen legitiem dat golfclub Witbos zich daarvoor weer kandidaat zou stellen, maar het kan ook anders uitdraaien. Dit hoeft volgens Soentjens geen onnodige vertraging te betekenen. "Met een gestructureerde aanpak en een projectmatige werking kunnen we aan de slag met al wat er al op tafel ligt. We willen vlug resultaten zien."

Bron GVA -14/3/19 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws License2Publish.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto