De Vlaamse Waterweg nv verhoogt de brug van Herentals ter hoogte van de N13 Lierseweg (BR43). Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal.

Zaterdagnacht 2 juni en zondag 3 juni worden de onderdelen voor deze nieuwe stalen boogbrug ingevaren en vanop het ponton op hun plaats gehesen. Op die manier kan de brug dienen als omleidingsweg.

De nieuwe metalen boogbrug wordt stroomopwaarts gebouwd van de bestaande brug. In deze tijdelijke situatie wordt de nieuwe brug gebruikt als omleidingsweg. Daarna wordt de nieuwe brug op de tijdelijke situatie verplaatst naar de nieuwe locatie op nagenoeg dezelfde plaats als de huidige brug.

Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.

Veilige kijklocatie voor toeschouwers

Wie veilig het invaren wil volgen, kan dat doen vanaf 2 kijklocaties. Daar is een strook afgezet voor kijklustigen. Er is slecht beperkte parkeergelegenheid, dus is aangeraden  om met de fiets te komen.

Toch met de wagen? Dan kan je parkeren op het terrein van het bedrijf De Peuter (Rietbroek 1).

Mijlpalen

Openstellen tijdelijke omleiding: 15 januari 2019 (streefdatum)
Verplaatsen tijdelijke brug: 17 juni 2019 (streefdatum)
Ingebruikname nieuwe brug: 24 juli 2019 (streefdatum).

Welke hinder?

De gekozen manier van werken brengt beperkte verkeershinder met zich mee. De N13 wordt 6 weken onderbroken in de zomer van 2019.  (pp)