U bent hier

Nieuwe straatvuilbakjes in Mol maken centraal registratiesysteem mogelijk

Mol
30.04.2013 - 00.05u
Door: Herman Gezelle

Op 29 april werden de nieuwe straatvuilbakjes in onze gemeente officieel in gebruik genomen. Net als de vorige exemplaren hebben deze vuilbakjes een ingebouwde chip. Eén grote wijziging: bij het ledigen wordt het vuilbakje nu automatisch gewogen en stuurt het deze gegevens onmiddellijk door naar de centrale administratie. Beter controleerbaar dus.

Een propere en nette gemeente is een belangrijke doelstelling in het strategisch beleidsplan van het gemeentebestuur. Dankzij het nieuwe registratiesysteem weet de centrale administratie nu onmiddellijk van alle straatvuilbakjes in onze gemeente wanneer welk vuilbakje geledigd werd, of het geledigd werd en hoeveel de inhoud was.   In totaal gaat het om 227 nieuwe grijze straatvuilbakjes die aan de al bestaande palen bevestigd werden. De nieuwe modellen zijn bovendien steviger, hebben een inhoud van 50L, een verkleinde inwerpopening en een asbakje. In het Centrum kwamen er op tal van plaatsen extra vuilbakjes.

Toekomst

Met dit nieuwe systeem werpt het gemeentebestuur alvast een blik naar de toekomst. Het nieuwe systeem maakt het in principe mogelijk om de vuilbakjes gelijktijdig met de wekelijkse huis aan huis diftar-ophaling te laten ledigen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto