Het gemeentebestuur organiseert in 2018 opnieuw een 'Tankslag'. Doel van deze tankslag is door gezamenlijk tanks te saneren, betere voorwaarden bij de erkende saneerders te bedingen. De voorwaarden zijn geldig tot 31 december 2018. Je kan nu al vrijblijvend inschrijven via www.gemeentemol.be > e-loket > tankslag, inschrijving. Alle info over de tankslag vind je op www.gemeentemol.be/tankslag.

Heel wat eigenaars die overschakelden van stookolie op aardgas, lieten hun oude stookolietanks in de grond zitten. Hier zijn echter grote milieurisico's aan verbonden. Zo kunnen tanks na verloop van tijd beginnen lekken waardoor bodem en grondwater zwaar verontreinigd kunnen raken door stookolieresten. De samenaankoop gaat begin 2018 van start zodat de eerste werken kunnen plaatsvinden in het voorjaar van 2018.

Gezamenlijk saneren

Bedoeling van deze tankslag is dat we buiten gebruik gestelde stookolietanks gezamenlijk saneren. Dit is goedkoper dan een eventuele bodemsanering. Door een grote groep geïnteresseerden te verzamelen, kunnen we de prijs drukken.

Infosessie

Het gemeentebestuur organiseert een infosessie op donderdag 18 januari om 20 uur in de raadzaal van 't Getouw. Hier kom je te weten hoe de samenaankoop in zijn werk gaat en wat er juist gebeurt als je je tank laat saneren.

Hoe genieten van goedkopere tarieven?

Verschillende saneerders dienen een offerte in met hun beste prijzen. Deze offertes zullen beoordeeld worden door de stuurgroep. Schrijf je nu vrijblijvend in voor de tankslag via www.gemeentemol.be > e-loket > tankslag, inschrijving. Zo houden we je op de hoogte van de bedongen prijzen en voorwaarden.

Stuurgroep

Wil je graag mee beslissen welke firma de sanering mag uitvoeren? Geef je dan via het inschrijvingsformulier zeker op voor de stuurgroep die samenkomt op woensdag 7 februari. Op donderdag 1 maart komen de gekozen saneerders zichzelf en hun werkwijze voorstellen. Deze infoavond vindt plaats om 20 uur in de raadzaal van 't Getouw, Molenhoekstraat 2.

Meer info: duurzaamheidsambtenaar, 014 56 42 67 of 0472 51 93 50, duurzaamheidsambtenaar@gemeentemol.be